1. Pitanje broj: #11660

    Poštovani,
    Imam 20 god. i već neko vreme se patim sa urinarnom infekcijom. U početku sam pila kapsule od brusnice i i čaj od brusnice koji mi je pomogao. Kada su se simptomi vratili, tada mi brusnica više nije pomogla. Uradila sam biohemijski pregled urina, sa urinikulturom i antibiogramom. Nađena je E. Colli u velikom broju...masa Le, i tragovi proteina....naravno i masa bakterija. Ja sam alergična na penicilin, a eritromicin ne smem da pijem. Od Th. sam dobila 20 gentamicin inekcija, 2x dnevno po 80 mg.
    Pošto znam da je gentamicin nefrotoksičan, počela sam malo da brinem s obzirom da se radi o 20 injekcija. Do sada sam primila 7 injekcija.....
    Hvala vam puno

    Odgovoreno: 29. 09. 2008.
    • Pa kad ste vec primili, nastavite. Moram da priznam da je primena gentamicina u ove svrhe i na ovakav nacin neracionalna i profesionalno neopravdana. Ovako se lecilo pre 30 godina. Gentamicin se vise ne daje 2x dnevno i ne u ovoj dozi. Naravno mislim i da je izbor leka pogresan. Na osnovu antibiograma su morali da vam odrede drugi masnje toksican a vise efikasan antibiotik.

Ostavite komentar