1. Pitanje broj: #10632

    Postovani, zbog REUMATSKOG ARTRITISA doktor mi je prepisao sledecu th: amp.Diklofen+amp.Dexason+amp.Diprofos.To sam primala na svakih 21 dan. Ukupno mi je propisano 10amp. Primila sam 3 puta i onda sam cula da injek. Diprofos sadrzi HORMONE. Interesuje me da li je to tacno i da li je to pravilna th. i ako nije sta preporucujete? Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 10. 09. 2008.
    • Diprofos sadrzi betametazon, to je sintetski kortikosteroid. To jeste neka vrsta hormona koji su derivati hormona nadbubrezne zlezde. Ali ako cemo precizno, slicne polusintetske kortikosterooide sadrzi i dexametazon. Samo se pitam zasto istovremno i jedan i drugi. O tome morate porazgovarati sa Vasim doktorom.

Komentari na pitanje: #10632

    • Normalno je da imate temperaturu pod tolikim upalama i isto tako za očekivati je da vam je sedimentacija tolika. Gde se lečite? Ja se lečim 22 god. u Beogradu. Isto sam imala upale svih živih zglobova i temperature, a sedimentacija mi je bila jako visoka, 176. Medju prvom decom sam bila tada kad sam se razbolela od juvenilnog artritis, a sad primam terapiju novu koja se daje samo u majka i dete i na reumatolologiji u BG. Zove se embrel.

    • Pozdrav, samo da rešimo misteriju deksazona i diprofosa, verovatno je deksazon ordiniran venski dok je ovaj drugi ordiniran muskularno, čisto da terapija odmah počne da deluje.

    • milutinovic misa 02. 04. 2011.

      Reumatdki artritis imam oko 18 meseci. Sve je intenzivniji, bez obzira na th. Od nimulida, ketanola, diklofena, movalisa, lederlona a sada i diprofosa koga nema na trzistu lekova. Sta dalje jer imam ozbiljnih problema, noga u skocnom zglobu naduje se i zacrveni te to traje po 10 dana, dobijam temperaturu i veliku sedimentaciju 120. Mnogi doktori slezu ramenima, objasnjavajuci da tu nema pomoci. Nemogu da verujem

    • Postovani, dete mi od 7 meseci starosti ima problem sto mu je nosic svakoga dana zacepljen, curi ili nakratko radi kako treba, ali posle nekoliko kapi olynth-a. Tako sve do danas, sada ima 12 godina. Alergican je na polen trave, drveca i kucnu prasinu kao i na duvanski dim. Interesuje me da li bi preporucili amp. Diprofos jer i ja, njegova majka, tri godine unazad, sam primila po jednu ampulu godisnje i simptoni kijavice, zacepljenog nosa i otezanog disanja mi prestanu odmah. Napomenucu da su mi lekari rekli da bi to sve moglo proci u pubertetu, sto se ja i najiskrenije nadam. Sta preporucujete? Unapred zahvalna.

    • Interesuje me da li diprofos samo ublazuje bol ili i leci uzrok bolesti (teniski lakat, u mom slucaju) ? Primio sam dve injekcije ali mi se bol ponovo vraca. Unapred hvala

Ostavite komentar