1. Pitanje broj: #10511

    Imam 25 godina i imam problema sa bubuljicama i aknama. Dermatolog mi je konstatovao acne vulgaris kao dijagnozu i stalno mi prepisuje neke kozmetike, koje do sada nisu dale nikakav rezultata. Dermatolog ne zeli da jos pokusam sa Roaccutan-om, ali stanje mi se sve vise pogorsava i postaje sve teze. Zelim Vase misljenje da li da pokusam sa Roaccutanom iako sam svestan svih njegovih nuspojava i stetnih pratecih pojava. Naravno bicu pod stalnim nadzorom lekara radi ispitivanja. Da li mislite da je vreme da pocnem sa tako ozbiljnim lekom, jer mi je stanje svakog dana sve losije, iako bi trebalo da se smiruje zbog godina. Unapred zahvalan Vas verni citalac.

    Odgovoreno: 08. 09. 2008.
    • Postovani, Za lecenje acni postoje definisani terapijski protokoli. Oni vrlo cesto osim lokalne terapije zahtevaju i da pascijent piej jedan, a ne retko i vise antibiotika. Desava se da ovakva terapija traje i vise meseci, ili cak da se ponavlja vise puta u toku godine. U Vasem slucaju ne mogu vam reci nista drugo. Treba uraditi bris sekreta iz bubuljica, mikrobioloski pregled i utvrditi najcesce prisutne bakterije. Na osnovu ovoga se odredjuje terapija, a ukljucujuci i Roaccutan.

Komentari na pitanje: #10511

    • A gde se moze uraditi taj bris? Ja takodje imam problema sa bubuljicama i volela bih da uradim taj bris, ali nisam upucena gde to mogu uraditi... :(

Ostavite komentar