1. Pitanje broj: #10410

    POSTOVANI, ZANIMA ME UZ STA SE NE BI SMEO PITI LEK, SEGIDRIN, HIDRAZIN SULFAT? RAZLICITI LEKARI SU MI RAZLICITO OBJASNILI, VEZANO ZA ISTOVREMENU UPOTREBU RAZNE HRANE I DRUGIH LEKOVA I NJEGA. KAKO SE MANIFESTUJU NEJCESCA NEZELJENA I NAJOZBILJNIJA NEZELJENA DEJSTVA OVOG LEKA? U KOJU GRUPU LEKOVA PRIPADA OVAJ LEK, DA LI JE TO CITOSTATIK ZAISTA ILI NEKI ANTIDEPRESIV SA EVENTUALNO MOGUCIM CITOSTATSKIM DEJSTVOM? UNAPRED ZAHVALNA!

    Odgovoreno: 08. 09. 2008.
    • Da radi se o citostatiku, leki koji usporava rast tumorskih celija, kao i ostali citostatici, ima citav niz nezeljenih efekata koji se kod razlicitih pacijenata ispoljavaju na razlicitim organskim sistemima. Od anemije, poremecaja krvne slike, opadanja imuniteta, poremecaja digestivne funkcije, mogucih tegoba sa varenjem, endokrinoloskih poremecaja do problema sa jetrom ili bubrezima.

    • Zdravo marko, interesuje me da li ste imali dodira sa tim lekom i kakva su vaša iskustva? Moja majka je obolela od cancera pankreasa, metsastaze su primećene na limfnoj zlezdi i delom na tanko crevo. Glava pankreasa je odstranjena ali to sto je ostalo je beningno. Posle toga je dobila neuroloski problem, totalnu zatrovanost mozga neoplastični sindrom. Posle sam dobio savet i nabavio sam iz rusije imunofan i dajemo joj. . . Iako je imala samo dve hemoterapije ona je sada totalo psihički stabilna, ne spava i komunicira normalno. Moje pitanje da li se ta dva leka mogu mešati, šta vi mislite?

    • Zdravo svima dobronamernim, kao prvo, segidrin nije citostatik, i to je ordinarna laz nedobronamernog citaoca. Segidrin je preparat, po svojoj hemijskoj osnovi hidrazin sulfat. Proizvodi se u rusiji, gde je registrovan za ljudsku upotrebu. Umanjuje tumore, umanjuje slabost ljudskog organizma, pojacava apetit, povecava aktivnost kretanja. . . U rusiji mu je cena izmedju 2. 000 i 2. 575 rubalja, sto se onda lako moze preracunati u evre. U srbiji mu je cena 2 do 4 puta veca nego na trzistu rusije, gde se bez recepta prodaje u apotekama. Ko zeli da se upozna sa detaljima o ovom leku - preparatu, 

    • Da li je potrebno da se piju neki lekovi ili vitamini pored segidrina?

Ostavite komentar