1. Pitanje broj: #160787

    Molim za savet u vezi koriscenja leka protiv visokog pritiska. Moja mama je u poseti mojoj porodici u Americi. Ona pije Norvasc 5mg {Amlodipin} i Bisoprolol 2,5mg svaki dan, vec vise od 20 godina. Nestalo joj je leka Norvasc, pa vas molim za savet da li lek Metoprolol protiv visokog pritiska moze zameniti Norvasc, Amlodipin, i ako moze da li treba uzimati Bisoprolol zajedno. Mama bi promenila terapiju do porvratka kuci, sto je za nedelju dana, a onda bi otisla na savet i pregled kod svoje doktorke. Hvala puno, unapred na odgovoru! Sve najbolje, Ana Maslovaric

    Odgovoreno: 01. 12. 2019.
    • Poštovana, lek Metoprolol ne može zameniti Amlodipin (Norvasc) jer to uopšte nisu paralele, a nisu ni lekovi iz iste grupe. Ona vec pije Bisoprolol koji pripada grupi beta blokatora, tako da nema potrebe da uzima i Metoprolol koji pripada istoj grupi lekova. Pozdrav!

Ostavite komentar