1. Daktanol i cetirizin ne stupaju u značajne interakcije,

  Pitanje broj: #149848

  Poštovani, imam jednu nedoumicu. Naime, dobila sam terapiju od strane imunolaga koja glasi: tbl cetirizin tbl 1x1 uveče nasonex 1x2 daktanol oralni gel 4x1-2 kafene kašikice zadržati u ustima pa progutati. Pronadjene su mi gljivice u ispljuvku, inače koristim symbikort i berodual zbog astme. Mene zanima da li daktanol gel smem da uzimam zajedno sa tim lekovima pošto su mi u apoteci rekli da je cetirizin antihistaminik a da ne bi trebalo da ga koriszim sa daktanolom. Pa sam sad u nedoumici.

  Odgovoreno: 27. 12. 2016.
  • Poštovana,
   Daktanol i cetirizin ne stupaju u značajne interakcije. Tačno je da pojedini antihistaminici mogu biti kontraindikacija za primenu daktanola, ali se oni više ne koriste frekventno u terapiji. Vama bih dodatno savetovala da posle svake primene symbicorta i beroduala isperete usnu duplju kako biste smanjili mogućnost za nastanak gljivica usled upotrebe ovih lekova.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #149848

  • Da li smeju istovremeno da se koriste Daktanol oralni gel i antihistaminik Nixar? Takođe, da li je istina da Ventolin može preneti candidu u pluća?

Ostavite komentar