1. Pitanje broj: #9

  Poceo sam da uzimam(zbog treninga), Whey protein, koji sam kupio u Kalci u radnji koja prodaje preparate koji su namenjeni bilderima i sportistima. To je prah koji se rastvara u vodi. Ja pijem 60g. dnevno(samo kad treniram), i u tih 60g. ima 44g. cistog proteina. Protein je od SURUTKE! Ja se osecam normalno, zdravo, jako, i ne primecujem nikakve tegobe. Da li steti srcu? Da li cemi biti lose kad prestanem da uzimam? I da li je zdravo? 
  Veliki pozdrav!!!


  Odgovoreno: 19. 02. 2007.
  • Kod povecane fizicke aktivnosti povecavaju se potrebe za proteinima.Dnevno se tolerise unos do 1,25 g po kg telesne tezine (najgrublja procene). PROTEINI NE STETE SRCU VEC BUBREZIMA jer se prekomerne kolicine izlucuju bubrezima. Ukoliko se trenira profesionalno unos preparata treba da bude pod nadzorom lekara. Za rekreativni trening, kao sto je Vas navedene kolicine su tolerantne ukoliko se uzimaju samo u dane treninga.

Komentari na pitanje: #9

  • Dobro vece pre neki dan se moja sestra porodila al u 7 mesecu. Beba je rodjena sb ima kao naradju na kicmi. Dal se moze to ostranit i da nebude nikakvih posledica. Hvala

  • Draga doktorka, moja cera ima 11 god, ja 40 i obe imamo mali visak, par kilograma. Recite mi da li obe mozemo kod vas i ako je odgovor da, kojim danom, gde i sta treba odraditi, da li je uput neohodan. Puno hvala i pozdrav.

Ostavite komentar