1. Pitanje broj: #20188

  Poštovana,
  Majka mi je imala infarkt pre 10 godina, do sad je koristila određene leko ali se nije pridrzavala toga da ne puši i da ne konzumira gazirana pića. 3.Januara ove godine se šlogirala, ali je ostala totalno pokretna i moye da govori lepo, jedino sad hoda uz malu pomoć ukućana jer je 24. Januara izašla iz bolnice pa još nije stabilna baš. Doktor joj je u otpusnoj listi napisao da preporučuje ishranu bez kuhinjske soli i ishranu bez namirnica sa nezasićenim mastima.
  E sad mene interesuje da li ona stvarno treba da jede svu hranu bez imalo soli, da li da joj totalno izbacimo kuhinjsku so iz upotrebe, i koje namirnice bi ona sad smena da jede, tj, koja jela?Takođe me interesuje da li sme da jede hranu spremanu na suncokretovom ulju? Šta Vi preporučujete za njenu ishranu?
  Unapred zahvalan na odgovoru.

  Odgovoreno: 26. 01. 2009.
  • natrijuma ima dovoljno u anmirnicama i kad ne dosoljavamo jela, niti koristimo vegetu, ali ukoliko ne moze da jede potpuno neslano koristite kalijumovu so ako zamenu ima isti ukus a ne dize pritisak suncokretovo ulje mozete da koristite jer ono ima samo enzasicene masne kiseline, ali ja uvek preporucujem maslinovo ili omega 3 ulje koje imate i u nasim prodavnicama

Ostavite komentar