1. Upotreba gline

  Pitanje broj: #150589

  Postovani, 

  Pila bih glinu pošto se uglavnom nepravilno hranim (bavim se sportom pa nisam gojazna). Čitam na internetu, ne znam koliko je pouzdano, zato se obraćam Vama. Da li se kašičica gline promeša sa čašom vode i tako se popije? Ako mi možete dati uputstvo kako da napravim napitak i koliko dugo da ga pijem.

  Odgovoreno: 30. 01. 2017.
  • Poštovana,

   Postupak pripreme gline je uvek isti - svako veče jednu punu drvenu kafenu kašičicu gline potopiti u čašu vode (ne mešati) i poklopiti da odstoji preko noći. Voda treba da bude prokuvana i ohlađena.
   Kada prvi put počinjete da pijete glinu, počnite tempom od šest nedelja, da bi se organizam navikao. To znači sledeće:
   prva nedelja - svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela ili dva sata posle, popiti samo vodu iznad gline. Glinu koja ostane na dnu čaše baciti. Druga i treća nedelja - promešati, sačekati par sekundi da se krupne čestice slegnu i popiti i glinu i vodu. Četvrta nedelja - pauza. Peta, šesta i sedma nedelja - ponoviti postupak kao u drugoj i trećoj nedelji.
   Kasnija upotreba gline podrazumeva njeno korišćenje u toku uzastopnih 10 dana, kada se pije i glina i voda. Nakon toga se pravi pauza od 15 dana, i tako naizmenično.
   Preporuka je piti dosta vode (6-8 čaša dnevno).

   Pozdrav

Ostavite komentar