Farmaceut Jelena Majkić

Farmaceut

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Farmaceut Jelena Majkić, Farmaceut

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3

 1. Poštovani,

  U 8. nedelji trudnoće sam i bris na hlamidiju je bio pozitivan. Ginekolog mi je prepisao Eritromicin i Mirror complex vaginalete. Da li one smeju da se koriste u ranoj trudnoći, tj. u prvom trimestru?

  Odgovoreno: 05. 03. 2017.
  • Farmaceut Jelena Majkić

   Poštovana,

   Ukoliko je korist veća od rizika, da.

   Pozdrav

 1. Upotreba Macmiror vaginaleta
  Pitanje broj: #150694

  Poštovani, 

  Interesuje me koliko se terapija Macmirorom complex (vaginalete) može uzastopno primjenjivati (koliko mjeseci uzastopno) pošto imam upalu i nikako da se riješim toga? I ako je upala konstantna, da li treba da pijem još neke dodatne lijekove? Mmoj ginekolog posle papa nalaza propiše ovu terapiju i to je to, a ja vidim da mi upala nije prošla. I tako mjesecima. Ako možete da mi odgovorite na pitanje?

  Odgovoreno: 01. 02. 2017.
  • Farmaceut Jelena Majkić

   Poštovana,

   Macmiror vaginalete se koriste samo dok postoji potreba za njima, obično terapija traje 6-12 dana. S obzirom da ih vi često koristite vrlo je moguće da ste stvorili rezistenciju na njih i da Vam zato ne pomažu ili ne odgovara grupi vaginalnog sekreta (a ne papa testu).

   Pozdrav

 1. Upotreba gline
  Pitanje broj: #150589

  Postovani, 

  Pila bih glinu pošto se uglavnom nepravilno hranim (bavim se sportom pa nisam gojazna). Čitam na internetu, ne znam koliko je pouzdano, zato se obraćam Vama. Da li se kašičica gline promeša sa čašom vode i tako se popije? Ako mi možete dati uputstvo kako da napravim napitak i koliko dugo da ga pijem.

  Odgovoreno: 30. 01. 2017.
  • Farmaceut Jelena Majkić

   Poštovana,

   Postupak pripreme gline je uvek isti - svako veče jednu punu drvenu kafenu kašičicu gline potopiti u čašu vode (ne mešati) i poklopiti da odstoji preko noći. Voda treba da bude prokuvana i ohlađena.
   Kada prvi put počinjete da pijete glinu, počnite tempom od šest nedelja, da bi se organizam navikao. To znači sledeće:
   prva nedelja - svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela ili dva sata posle, popiti samo vodu iznad gline. Glinu koja ostane na dnu čaše baciti. Druga i treća nedelja - promešati, sačekati par sekundi da se krupne čestice slegnu i popiti i glinu i vodu. Četvrta nedelja - pauza. Peta, šesta i sedma nedelja - ponoviti postupak kao u drugoj i trećoj nedelji.
   Kasnija upotreba gline podrazumeva njeno korišćenje u toku uzastopnih 10 dana, kada se pije i glina i voda. Nakon toga se pravi pauza od 15 dana, i tako naizmenično.
   Preporuka je piti dosta vode (6-8 čaša dnevno).

   Pozdrav
Zakažite pregled kod Farmaceut Jelena Majkić