1. Kako rešiti problem neuhranjenosti?

  Pitanje broj: #135257

  Poštovani, 

  Imam problem sa ishranom. Neuhranjena sam. Imam 22 godine, 164 cm sam visoka a samo 46 kg teška. Poslednjih 5 meseci uopšte nemam apetit. Nikako da dobijem na kilaži, a jako brzo mršavim. Ako jedan dan slabije jedem, odmah izgubim i do 1 kg. Povremeno imam gađenje na hranu. Brzo se zasitim i brzo ogladnim, a kada želim ponovo jesti osećam bol i nelagodnost u želucu
  Često sam depresivna zbog stanja u kome se nalazim. Gornji deo tela, rebra i kičma su mi u lošijem stanju nego donji, zadnjica i noge. Konzumirala sam Oligovit, Bevipleks, bezuspešno i ulje ajkule od kojih me je želudac jako boleo. 
  Sada koristim vitamin B u pivskom kvascu. Planiram ga piti nekoliko meseci. Takođe sam uvela više obroka u toku dana. Jedem pet puta dnevno po malo. A između jedem voće ili neki kolač. 
  Analiza krvi koju sam radila pre tri meseca je pokazala da je sve u redu. Od drugih bolesti, pre dve godine mi je dijagnostikovana infektivna mononukleoza kao posledica lošeg imuniteta. Sklona sam herpesu na usni. U porodici niko nema nikakvih bolesti. Majka je takođe mršava kao i baka i imaju problem sa želudcem. 
  Što se tiče mojih navika, redovno treniram, svakog dana kondicione treninge. Trčim. Nisam pušač, ne pijem alkohol, gazirano jako retko. Ne izlazim u noćne klubove. Ne jedem brzu hranu, čipseve, pice i slatkiše. Jedem kuvanu hranu. Povremeno imam stresne situacije, jer sam emotivna, zbog porodičnih problema, tačnije između roditelja, tada zna da me zaboli želudac i taj bol traje neko vreme i izgubim apetit.
  Pre godinu dana i ranije sam imala konstantno 50,51 kg i osećala sam se dobro. Želela bih da bar povratim tu kilažu. 
  Molim Vas pomozite mi. Ukažite mi na moj problem ukolilo ste ga primetili. Ili mi dajte savet šta da uradim. 
  Odgovorite mi na mmarkovic92@yahoo.com 
  Hvala vam unapred.

  Odgovoreno: 05. 05. 2017.

Ostavite komentar