1. Pitanje broj: #66519

    Zanima me kako mogu da se ugojim, imam 18 godina i previse sam mrsava, rekli su mi da zbog toga i imam problem sa neredovnom menstruacijom. Vec sam uzimala razne preparate ali ne pomaze nista. . Hvala unapred.

    Odgovoreno: 16. 08. 2010.
    • Poštovana,
      Potražite nutricionistu da se stepen uhranjenosti proceni i predloži plan ishrane. Pitajte svog lekara gde da nađete nutricionistu. Jedite pet puta dnevno prave obroka, a slatkiše jedino kada ste pojeli redovan obrok. Vodu da pijete ili pre obroka ili 2 sata posle, ako pijete sok - 2 sata posle obroka ili kao deo užine. Slatkiše izbegavajte one koji se prave sa margarinom ili puterom, bolje sutlijaš ili domaći kolač, suvo voće i zrnevlje - koštunjavo voće. Budite fizički aktivni redovno kako bi malo popravili stanje mišića. Kada je neko mršav onda organizam nedostatak hrane dopunjuje i tako što počne da troši i spostvene mišiće, a pogotovu ako su oni neaktivni. Redovne kontrole kod nutricioniste!
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #66519

    • Imala sam isti problem i uspesno sam ga resila. Koristila sam neke tabletice i posle mesec dana konzumiranja sve je se vratilo u normalu. Evo i posle godinu i nesto nemama istih problema, radi se o aloe vera terapiji. Ako zelis mogu se obratiti ljudima koji su meni pomogli. Pozdrav

Ostavite komentar