1. Pitanje broj: #63756

    Pozdrav, meni treba plan prehrane posto moram da smrsam do septembra previse sam gojazan. Imam 14 godina 190cm sam visok 88kg tezak obim struka 93cm a stomaka 85. Itm mi je 24 hvala puno

    Odgovoreno: 26. 06. 2010.
    • Poštovani,
      Momče, treba da se konsultuješ sa pedijatrom. Za tvoje godine si dosta izrastao, automatski imaš i dosta kilograma, ali jednostavno si dosta krupan, odatle ide i itm 24, i meni se čini da nema potrebe da smršaš. I da ne porasteš više ni santimetar i da ne dodaš niti smanjiš ni kilogram, za 2-3-4 godine tvoje mere će svi moći da nazovu normalnim. Pogotovu ne razumem kakav je to rok do septembra. Sigurno nije medicinski rok.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #63756

    • Dr Miroslav Rakočević 27. 06. 2010.

      Katarina: verovatno se niste najbolje snašli sa postavljanjem pitanja. Vaše pitanje mi se čini da je za nefrologa, eventualno internistu endokrinologa. Nisam razumeo da ste pitali o ishrani, a i da jeste, jasno je gde se problem mora rešavati. Internistički, u nivou hormonalne regulacije.

    • Moja cerka boluje od nefrotskog sindroma vec 9 godina. Pila je kortikosteroide. Od lekova je hipofiza pocela da gubi fukciju a kortizol nad bubrezla zlezda takoce pocela da gubi funkciju. Pre 10 meseci pocela je da nosi magnete. Takoce je pila detoksamim. Sada moje dete vise nepije nikakve lekove.

Ostavite komentar