1. Pitanje broj: #54256

    Postovani, molila bih nekome da mi pomogne. Naime, operisala sam usi negde krajem septembra 2009. God ali i sad imam problema, imala sam ih i posle operacije, izgleda da nece konci da mi se apsorbuju i bila sam onda kod doktorke koja me je operisala (operisala sam se u drzavnoj bolnici) ali ona je rekla da ti konci koji mi prave problem se ne vade, i da samo ne diram, prepisala mi je kremu embecin ali je i sada posle 5 meseci ja imam bolove, usi me bole tokom sna, levi oziljak se povremeno gnoji pa taj sasuseni gnoj otpada, sad me u poslednje vreme ne bole samo usi vec i vratne zile ili su to mozda nervi. Imam blagi otok i blagi podliv a deo oko oziljka je potpuno neravan kao da nesto strci ispod koze! Orl doktor u domu zdravlja mi uopste nije pomogao osim sto mi je rekao ono sto i sama znam-da se konci ne apsorbuju i da se gnoje, cak mi nije ni ocistio oziljke koji se gnoje. . . Rekao je da to nije opasno, ali evo stanje mi se pogorsalo, pa bih molila za pomoc ili dobar savet jer sam uplasena. Da li ce biti potrebna nova operacija i da li kad se ti konci izvade da li ce mi se oklempaviti usi? Hvala puno unapred.

    Odgovoreno: 26. 02. 2010.
    • Poštovana,
      Konci koji se neabsorbuju ponašaju se kao strano telo i gnojenje je pokušaj organizma da ih izbaci što će se i desiti kod vas uskoro. Ovi konci se koriste da bi dugo opstali u organizmu tj. Sve dok hrskavica ušiju ne zapamti novi oblik /zbog toga smo i operisali uši/. Nova operacija, zbog konca koji gnoji, neće biti potrebna i što se nege tiče dovoljno je da povremeno ožiljak očistite alkoholom. Dakle kod vas sve ide uobičajenim tokom, tako da nemate razloga za brigu. Vreme kada će svi konci napustiti vaše uši je krajnje individualno - kod nekog konci ostanu čitav život a kod nekog izađu posle nekoliko meseci kao što je slučaj kod vas. Ono što je najvažnije je da su uši dobile željeni oblik i taj oblik će ostati i kada izađu svi konci.
      Pozdrav

Ostavite komentar