1. Pitanje broj: #33404

    Poštovana dr,
    Koliko košta operacija nosa, da li mogu da operišem nos uz odobrenje roditelja, ako sam maloletna? I da li se oseća veliki bol?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 08. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Operacija nosa u orl klinici KBC zvezdara je besplatna. Saglasnost za bilo koju hirušku intervenciju za osobe mlađe od 18 godina uvek potpisuje jedan od roditelja. Važno je koliko imaš godina jer je to faktor koji odlučuje da li u ovom trenutku može da se koriguje nos bez posledica koje nastaju zbog daljeg rasta nosa i kostiju lica. Nos nam je potreban za ceo život da bi smo disali na njega a i da nam se sviđa izgled. Zato koliko imaš godina?
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #33404

    • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 09. 05. 2013.

      Za funkcionalnu i estetsku operaciju momci moraju da budu stari najmanje 18 godina jer je važno da je završen rast i razvoj kostiju lica tako da postignuti estetski rezultat bude trajan. Za devojke je dovoljno da budu stare 17 godina jer se kod njih ranije završava rast i razvoj kostiju lica. Dakle ja operišem devojke tek posle 17 rođendana a momke posle 18 rođendana.

    • Pozdrav doktorice, ja imam 16 i pol godina i htjela bih operirati nos, roditelji podrzavaju. Hvala i molim vas odg.: -)

    • Molim vas da li bi mogo da opersem nos ali ja sam maloletan imam 15 god a i nemam pare za operaciju molim vas odgovorite. Jel owaj nos koji imam mi mnogo smeta molim vas odg. .

    • Ja sam isto maloletan imam 16 god da li mogu da operishem nos i kolko to kosta?

Ostavite komentar