1. Pitanje broj: #86340

    Poštovani, pre pet godina sam ugradila metakril u usne, mislim ne više od 1 kubika gotovo i neprimetno. Međuti pre izvesnog vremenami se pojavila kao granula sa desne strane usne baš gde je i bilo punjenje, kuglica nije velika meka je u principu ne smeta mi! Mo je pitanje je da li je to od punjenja ili mislite da trebam da se javim doktoru zbog tog okruglog ispupčenja u ćošku usne?? Inače koža mi reaguje keloidnim tkivom! S'poštovanjem

    Odgovoreno: 16. 08. 2011.
    • Poštovana,
      Posledica upotrebe preparata na bazi silikona (u koji spada i metaktil) je, između ostalog, upravo pojava granula koje mogu deformisati usnu. S toga se danas na zapadu silikonski preparati za usne vise ne koriste i njih je zamenila primena preparata na bazi hijaluronske kiseline (prirodniji izgled, bez nuzpojava, estetski efekat daleko bolji) . Preporucujem da se javite nadleznom lekaru na kontrolu. Srdacno. . .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #86340

    • Poštovana dr, da li će se metakril koji je ugrađen pre 8 godina ikada razgraditi i nestati tvrde i nepravilne grudvice, kao i viseće tkivo po uglovima???

Ostavite komentar