1. Irs 19 sprej za nos

    Pitanje broj: #36523

    Poštovani,
    Od prijatelja sam čuo za vakcinu pod imenom IRS 19. Vakcina se proizvodi u Francuskoj, a u kontaktu sa pedijatrima sam doznao da se ova vakcina u Evropi koristi poslednjih 10-15 godina. Prijatelj koji mi je ovu vakcinu preporučio, svojoj deci ju je dao u uzrastu od godinu i po dana. Pokazalo se da u narednih desetak godina nisu imali nikakvih problema sa prehladama, upalama grla, bronihitisom i sl. Obzirom da moj sin (ima 20 meseci) često pati od sličnih problema ( često kašlje, infekcije grla koje se često spuštaju na pluća, temperatura itd.), probao bih da mu dam ovaj preparat. Doktorka, pedijatar koja ga leči mišljenja je da detetu može da se pomogne ovim putem, ali obzirom na činjenicu da se u svojoj praksi nije susretala sa sličnim preparatima i da nema nikakvih iskustava, kao i činjenicu da se radi o, po njenim rečima "vrlo ozbiljnim sastojcima leka", odnosno o sastojcima za koje nismo sigurni da dete ne bi reagovalo nepovoljno, savetovala me je da se konsultujem još sa nekim. Molim Vas da mi kažete da li je opasno detetu dati ovakvu vrstu leka, obzirom da naša medicinska praksa nema dovoljno iskustva sa njim, a naročito sa negativnim posledicama koje koje bi eventualno mogao da izazove. Na internetu sam našao sastav ovog leka: 100 ml roztworu zawiera: lizaty bakterii: streptococcus pneumoniae (typ I, II, III, V, VIII, XII) 6,66 ml haemophilus influenzae typ b 3,33 ml klebsiella pneumoniae ssp. Pneumoniae 6,66 ml staphylococcus aureus 9,99 ml acinetobacter calcoaceticus ssp. Baumannii 3,33 ml moraxella catarrhalis 2,22 ml neisseria subflava ssp. Flava 2,22 ml neisseria subflava ssp. Perflava 2,22 ml streptococcus pyogenes grupa a 1,66 ml streptococcus dysgalactiae grupa c 1,66 ml e nterococcus faecium 0,83 ml enterococcus faecalis 0,83 ml streptococcus grupa g 1,66 ml substancje pomocnicze: glicyna, olejek neroli, tiomersal, woda oczyszczona. Gaz nośnikowy: azot. Ciśnienie wewnątrz pojemnika: 5-6 barów.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 19. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Imam višegodišnje iskustvo sa davanjem ove vakcine, koja je potpuno se slažem izvanredna i bez ikakvih neželjenih dejstava. Problem je jedino što je poslednjih godinu dana nema nigde. Ukoliko je ipak nađete njena primena je jednostavna. Vakcina je u obliku spreja, koji se dva puta dnevno prska u nos 10 dana, pravi se pauza 20 20 dana. Taj postupak ponoviti tri puta.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #36523

    • Irs 19 se može kupiti u rusiji. Mi smo ga nabavili iz moskve

    • Irs19 sam koristila pre 15 godina jer sam imala ceste upale grla, sinusa. Uha, uglavnom je bila bakterija u pitanju ili infekcija. Sprej je odlican skoro 10 godina nisam imala nikakvih problema a sprej mi je preporucio jedan francuski lekar, i dobijala sam ga iz francuske. Ali sada se vise ne proizvodi u francuskj htela sam da porucim, medjutim nema ga u prodaji, posle 15 god. Su ponovo krenule ceste upale grla i sinusa

    • Postovani imam 45 god asmaticar sam imam ceste upale sredhjeg rezhja pluca pronasli su mi acinetobakter lecena sam vise puta sa antibioticima ali se stalno vraca upala na isto mesto doktori kazu da treba da operisem pluca da mi uklone ceo sredhji rezahj pa vas molim ako neko zna nesto o toj bakteriji kako da izbegnem operaciju nek mi pomogne unapred hvala

    • Ja sam pocela da uzimam taj sprej pre par dana, jer mi je imuno sistem ocajan, svaki virus me napada, da ne dodajem sto bolujem od astme, te mi svaki virus napravi i haos sa plucima, kao sekundarna infekcija. . . Volela bih da mogu da vam kazem ima li efekta, ali jos uvek to ne mogu da znam. Lek sam dobila iz rusije, i cini mi se da jedna bocica kosta oko 10 eur. Nadam se da ce i ova mala informacija biti od pomoci, pozdrav!

    • Postovani, ne slazem se sa tim da dete treba samo da se izbori, to je mozda moglo kada smo mi i nasi roditelji odrastali ali ovo vreme je sada potpuno drugacije sa mnogo vise virisa i bakterija. Volela bi da je mene neko ranije posavetovao da decu vakcinisem jer je moj sin da 16 meseci prvi put dobio zapalenje oba plucna krila pa za dva meseca ponovo, i sada ima astmu, a da sam na vreme dala neku od vakcina verovatno do toga nebi doslo. On je pre 3 meseca primio pneumo 23 vakcinu i od tada bukvalno nije ni kinuo. Zalosno je sto u nasim domovima zdravlja rade pedijatri koji poslednjih 25 g nisu otisli ni na jedan seminar a da ne pominjem da se jos uvek drze tih starih metoda i lekova koji su u svetu odavno izbaceni zbog raznih nus pojava. . . . . . .

    • Ne znam da li imaju isto dejstvo tj. Da li se radi o slicnom leku kao sto je prevenar posto vidim da mu je spektar delovanja isti samo sto je irs u spreju, ako mozete da mi odgovorite? Ja sam u kosultaciji sa pedijatrom mog deteta dobila odgovor da takve vakcine nije pametno davati jer dete mora samo da izgradi imunitet i da je normalno da oboljeva tj da ga napadaju te vrste bakterija jer takve vakcine stite dete privremeno tj ne stite dozivotno tako da postoji velika verovatnoca da pocne da oboljeva u kasnijem uzrastu npr. Oko svoje dvadesete godine sto nije ni malo naivno. Sta mislite o ovome?

Ostavite komentar