1. Pitanje broj: #6628

  Postovanje! Znam da je u pitanju decija ortopedija,ali Vas molim da mi odgovorite.Imam dijagnoze Spina biffida oculta vert S1,Hernia Schmorli vert L2,L3 et L4,Subluxatio coxae bill congenitalis. Imam 28 god.Pre dve nedelje sam pala sa stolice(tacnije stolica se izmakla,pa sam pala) svom tezinom(koja nije mala) na zadnjicu.Nije me mnogo bolelo,ali umesto da vec polako prolazi,bol je jaci.Ne mogu da sedim,ali ni da lezim na ledjima,jer osecam bol u predelu trticne kosti.Nisam bila kod lekara,jer su me svi ubedjivali da povreda trticne kosti mora da boli. Mene zanima da li je normalno da mi se bol pojacava,i da li taj pad moze biti komplikovaniji zbog moje dijagnoze(Spina biffida)? Hvala Vam unapred!

  Odgovoreno: 19. 06. 2008.
  • Poštovani,

   mehaniozam povrede koji ste opisali često dovede do preloma ili "iščašenja" trtične kosti, čemu u nprilog govori i bol pri sedenju i ležanju na ledjima.

   Da li je za sanaciju ove povrede dovoljno sam,o morovanje i vreme ili je potrebna još nema intervencija može da donese sud samo ortoped posle pregleda i rendgenskog snimka, te vam preporučujem njegov pregled.

Ostavite komentar