1. Jaki bolovi u desnoj ključnoj kosti

  Pitanje broj: #169363

  Već nekoliko meseci imam jake bolove u desnoj ključnoj kosti, bol se spušta kroz celu ruku i zahvata celo rame. Na samoj ključnoj kosti se nalazi izraslina, koja je u poočetku pre nekih par meseci bila mala ali se vremenom razvila u veličinu oraha.

  Bolovi su jaki. Po zavešetku radnog vremena celo rame mi je ukočeno i jedva uspem da dignem ruku, ali malo po malo otkočim je. Pre dva meseca sam se javila lekaru, odradili smo rendgen koji nista nije pokazao, zatim ultrazvuk mekih tkiva koji je pokazao vodu u zglobu i na kraju fizijatar koji mi ništa nije pomogao, tačnije terapije i vežbe ništa nisu pomogle.

  Bila sam mirna desetak dana i bol i ukočenost su se vratili. Zbog novonastale situacije i gužvi teško je doći do lekara, a ja sam već očajna i ne znam kome da se obratim. Imam 39 godina, moj posao je sedeći i znam da to doprinosi, ali moram naći rešenje. 

  Odgovoreno: 07. 05. 2020.
  • Poštovana, ne znam koliko ću Vam pomoći ovim odgovorom.

   1) bolovi u ramenu mogu da budi i zbog promena na vratnom delu kičme, tako da savetujem da uradite rtg vratne kičme.

   2) savetujem da uradite laboratorijske nalaze (SE,CRP,fibrinogen,alkalna fosfataza i acidum uricum). Ovi nalazi treba da pomognu da se vidi da nije u pitanju neka reumatska bolest ili infekcija.

   3) savetujem da uradite magnetnu rezonancu ramena, kako bi se stekao bolji uvid u stanje ramena

   Nadam se da sam bar malo pomogao.

Komentari na pitanje: #169363

Ostavite komentar