1. Pitanje broj: #174390

    Povredio sam koleno na fudbalu i ubeđen sam da mi je puko ligament jer sam jasno čuo i osetio pucanje , ja posle 3 dana uopšte nogu ne mogu da koristim i boli pri svakom pomeranju.

    Prvog dana mi je nateklo celo koleno sa prevelikim bolom, otišao sam kod lekara, iscedili su mi 150 ml krvi zbog tog otoka, i stavili zavoj da odmaram 4 nedelje, bez snimanja i bez ičega, da li je to okej i zar u slučaju pucanja ligamenata ne treba operacija? Pozdrav.

    Odgovoreno: 25. 11. 2020.
    • Poštoavi

      Kada se iz kolena evakuiše tolika količina krvi neophodan je RTG snimaqk a takođe i kontrolni pregled ortoeda nakon punkcije. Kada puknu ligamenti zavisi od pacijenta, njegovih potreba, zahteva,, stila života da li će se uraditi ligamentoplastika. 

      Niste mi rekli kako ste sada, da li imate još otoka, kakva je fukcija kolena, da li stebili na fizikalnu terapiju....

      Pozdrav, čekam odgovore

Komentari na pitanje: #174390

    • Goran Terzic 25. 11. 2020.

      Posle 3 ipo nedelje i nosenja orteze i lezenja ja mogu jedva da hodam ali samo dok mi je koleno malo savijeno, kada bih pokusao da stojim sa ispruzenom nogom osecao bih bol u prednjem delu odmah ispod kolena. Nisam imao nikakve terapije, receno mi je da pijem kardiopirin jednom dnevno, sutra bi trebalo da idem na pregled. Da li sad zato sto mi je koleno skoro funkcionalno iskljucuje pucanje ligamenata?

      Hvala vam na odgovoru.

Ostavite komentar