1. Pitanje broj: #171077

    Poštovani,

    Bavim se Taekwond-om rekreativno. 10 meseci me boli koleno, zateže prilikom savijanja pa čak i mnogo puta krcne kvrcne. Čučnjeve više i ne mogu da odradim bezbolno. Ovo su rezltati pregleda (ultrazvuk, nije bio MR) kod specijaliste:

    Bursitis suprapatelaris
    Bursitis iliotibialis Cysta parameniskalis lateralis

    Opis:

    U suprapatelarnom resursu manja efuzija sa nodularnim sinovitisom Pod ilijotibijalnom trakom veća burza sa debljom septom, difuzno nodularnim sinovitisom i vilusima. na pripoju ove trake distalnom manja anehopgena polja uz entezu u dubokom delu. Manja paramensikalna cista

    Posle kontrole koja ce biti sutra (6.7.2020.) a za kada mi je već prilikom prvog pregleda doktorka predvidela punkciju kolena, preporučuje terapije Ortokin ili Cellular Matrix.

    Mene zanima koliko su proverene metode, da li bih ovim metodama mogao da zalečim koleno do mere da mogu bez problema da se bavim taekwondom... Da li se posle ovakvih metoda može posle nekog vremena vratiti bol... Zamolio bih vas da mi prenesete Vaša iskustva.

    Hvala puno. Slaviša

    Odgovoreno: 07. 07. 2020.
    • Poštovani,

      na uz pregledu opisuju upalu sinovije i tetiva. Lečenje ovih promena je neoperativno-fizikalna terapija i primena intraartikularnih injekcija. Koliko ce Vam ovo pomoći i da li će te se rešiti tegoba ne znam,niti bilo ko može da Vam kaže da će Vam tegobe nestati. Treba da Vam pomogne i smiri bolove ali niko ne moze 100% da to garantuje. 
      ukoliko Vam ovaj način lečenja ne pomogne,radi se operativno lečenje u smislu artroskopije kolena.

      Nadam se da sam malo pomogao

Ostavite komentar