1. Povreda skočnog zgloba

  Pitanje broj: #151191

  Poštovani,

  Prije 6 mjeseci sam na treningu (treniram rukomet) izvrnula skočni zglob. Došlo je do kidanja prednjeg talofibularnog ligamenta i parcijalne rupture tibiofibularnog ligamenta. Naime, doktori ovdje nisu mislili da je to toliko strašno, nisam nosila gips, samo ortozu. Međutim, zbog nepravilnog položaja noge (koja nije bila pod uglom od 90°) i tako 2 mjeseca, došlo je do skraćenja ahilove tetive i nemogućnosti hodanja. Dugo sam radila bezuspješne fizikalne terapije (2 x 15) i onda sam otišla kod doktora koji me je uputio opet na fizikalnu terapiju. Te terapije su bile uspješne, i u novembru sam normalno prohodala. Rekli su mi da mogu početi trenirati od februara i počela sam, ali se pojavila bol u peti i to me i dalje spriječava da trčim. Ako možete da mi kažete zašto, i da li je potreban hirurški zahvat? 
  Veliki pozdrav

  Odgovoreno: 03. 03. 2017.
  • Poštovana,

   Prema mojim saznanjima trebalo bi izbegavati hirurške zahvate u tom delu. Posto imate pozitivnu tendenciju oporavka, obratite pažnju na treninzima, i po mogućstvu ne opterećujte puno nogu. Operacija svakako ovde nije poželjno resenje.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #151191

  • Hvala vam puno na odgovoru! Ispostavilo se da imam blokadu na peti, i primam injekcije nešto kao u obliku steroida i protiv bolova. Još me samo zanima da li je to primanje injekcije dobro ili loše, jer fizijatar moj nije za to, a ortoped jeste.

Ostavite komentar