1. Pitanje broj: #203562

    Postovani, 4 meseca osecam blagi pritisak na desnu slepocnicu koji traje par dana. Ponekad i na levu (istovremeno) ali je desna dosta izrazitija. Pritisak nije jak, ako sam u nekom poslu ne osetim ili zaboravim da je prisutan. Inace radim sedeci posao gde se u toku dana jako slabo krecem. Ovaj pritisak mi vise stvara nervozu nego sto je bolan.

    Odgovoreno: 22. 10. 2022.
    • Potrebno je da proverite vid, za početak, i obavite neurološki pregled. Svom lekaru dajte podatak kada se bol obično javlja, koliko dugo traje, da li je stalan ili pulsirajući, ili isključivo kao osećaj pritiska, da li vam više smeta mračniji prostor (naprezanje, akomodacija), ili osvetljen prostor, i da li ste uzimali neke analgetike. Proverite pritisak kada se to desi.

Komentari na pitanje: #203562

    • Jelena Stoja 22. 10. 2022.

      Obavila sam oftamoloski pregled, sve je ok osim sto su, kako je dr rekao krvne zile u oku malo izrazenije. Bol nije stalan, kao pritisak koji traje par minuta i stane i tako danima. Onda se desi da par dana nista ne osjecam. Nemam problema sa svjetlijim ili mracnijim prostorom i ne uzimam analgetike, pritisak mi je inace bas nizak, mada ga nisam provjeravala u tom trenutku. Ono sto bih jos rekla jeste da sam zadnjih 20ak dana u par na vrata osjetila blage trnce u dlanovima, a jednom i u stopalima.

Ostavite komentar