1. Pitanje broj: #202733

    Postovani.Koje pitanje je u vezi leka Byol.Dr opste prakse mi je prepisao od 2.5mg zbog ubrzanog rada srca 120 otkucaja.Oni mi se javljaju ismljucivo kada sam nesto uzbudjena,tj pod stresom.Konkretno mi se eto javi u ordinaciji dok mi meri pusl i pritisak.Pocela sam da pijem lek prvo po pola pa sam povecala na 2.5.Moj problem je sada sto mi lek u stanju kada lezim puls spadne cak i na 50 otkucaja ,a ne vise od 68 u stanju mirovanja.Nocu kada spavam desi se da mi ona narukvica pokaze da mi je puls u toku spavanja bio cak 45.Da naglasim da se u toku dana non stop osecam onako bas cudno kao da se jedva pokrecem.I to mi bas onako pravi dodatnu nervozu,osecam se malaksalo skroz.Imam 44 god.Sta mi je ciniti?Hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 23. 10. 2022.
    • Smanjite dozu na polovinu (1,25 mg) i uzimajte ujutru. Ukoliko puls bude padao ispod 60, uzimajte još 5-7 dana pa isključite.

      Ukoliko bez leka budete imali velike oscilacije pulsa u mirovanju (ne računa se pri naporu), biće neophodno da se uradi holter EKG-a i na osnovu tog nalaza uvede terapija.

Ostavite komentar