1. Pitanje broj: #187161

    Poštovani doktore,

    1. srpnja ove godine na krovište višestambene zgrade u kojoj živim i imam stan na 4. katu od ukupno 5. katova postavljena je bazna stanica tj. nova 5G tehnologija mobilnih mreža.

    U međuvremenu sam se vratio s ljetovanja i to 10. kolovoza i od tada otkako sam u stanu osjećam se jako ošamućeno, stalno mi se vrti imam stalne glavobolje, pogotovo u čeonom dijelu i u zatiljku glave, vratu, te trnce i bolove u mišićima nogu, ruku, u kostima, u kukovima, koljenima, zglobovima, prsnom košu te u čeljusti i u zubima, probadanja u donjem i gornjem području trbuha i u srcu, i u očima, te poremećaj probave. Osjećam se totalno iscrpljeno i kronično izmoreno te stalno spavam, te sam sto-posto siguran da je to posljedica zračenja koje uzrokuje postavljena bazna stanica 5G mreža jer spadam u populaciju od 7% stanovništva koji boluju od bolesti koja se zove ELEKTROSENZIBILNOST.

    Obzirom na gore navedene simptome koji mi iscrpljuju i slabe organizam te narušavaju zdravlje u tolikoj mjeri da više ne mogu normalno funkcionirati stan sam dao na prodaju kako bih pronašao sigurnije i zdravije mjesto za život i to u prirodi,

    Ali svakako bih Vas zamolio najprije za Vaš savjet i mišljenje o svemu navedenom.

    Zbog čega mi se javljanju simptomi kojih prije nisam imao a otkako je postavljena bazna stanica nove 5G tehnologije svakodnevno sam u bolovima i glavobolji. I nakon koliko dugo vremena mogu očekivati da ću oboliti od malignog oboljenja, leukemije i sličnih bolesti? Da li je dobro što sam odlučio prodati stan i odseliti se zbog navedenih simptoma u prirodu daleko od baznih stanica i zračenja koje one emitiraju?

    Molio bih Vas za Vaš iskreni odgovor jer vjerujem da kao doktor znate da je zračenje baznih stanica izrazito štetno za ljudsko zdravlje a pogotovo ako vam bazna stanica gleda u prozor, stan u kojem najviše boravite i krevet u kojem spavate. Hvala Vam unaprijed.

    Lijep pozdrav. Krešimir Jakumetović 099/8538331

    Odgovoreno: 22. 08. 2021.
    • 5G mreža spada u nejonizujuća zračenja do 300 GHz i kao takva, potpuno je bezbedna za zdravlje ljudi. Kada na guglu ukucate elektromagnetni spektar a potom izaberete slike, videćete gde se nalazi 300 u odnosu na ostale zrake elektromagnetnog spektra, i biće vam mnogo jasnije. Razlog za svoje tegobe, potražite kod svog lekara. 

Ostavite komentar