1. Pitanje broj: #186455

    Poštovani, Možete li mi reći razlog povišenog ALT i da li je zbrinjavajuće? Do sada su mi nalazi bili uredni, nemam nikakvih problema, pušač sam, ne pijem, nemam nikakvih hroničnih bolesti, ne koristim nikakve lekove. Gazirano popijem možda jednom u mesec dana pola čaše.

    Odgovoreno: 13. 08. 2021.
    • Detaljno sam pročitao dostavljeni nalaz. Moguće je da ste imali veći fizički napor par dana pre nego što ste dali krv. Ova vrednost nije zabrinjavajuća, ali ću i vas iskritikovati, kao i mnogo pacijenata pre vas, što mi šaljete laboratorijske nalaze a ne kažete koje tegobe imate. Razgovor sa pacijentom i pregled su 70% dijagnoze, za koje ste me uskratili, dopunske analize su samo do 30%. Uradite LDH, GGT i bilirubine. I javite mi se ponovo. Bez brige. 

Komentari na pitanje: #186455

    • Poštovanje, Izvinjavam se na nepotpunom pitanju, nemam nikakvih simptoma, generalno se osećam dobro. To je bila čisto kontrola krvne slike, dobila sam uput da ponovim rezultate za dva meseca. Pošto nisam u Srbiji (analize su radjene van Srbije) postavila sam pitanje jer prosto sam žela još neko mišljenje. Hvala puno na odgovoru.

Ostavite komentar