1. Pitanje broj: #182266

    Poštovani opisaću vam svoj prolem što detaljnije mogu i molim vas za odgovor. Pre nekoliko dana dobila sam iznenadan jak bol u grudima na desnoj strani,ubrzo potom je počelo povraćanje,zatim sam se onesvestila,onda je krenuo proliv,dobila sam ospe u vidu crvenih tačkica na butinama i celim rukama( za koje je neko spomenuo da je vaskulit ali niko ništa konkretno nije naglasio),srce mi je sve vreme radilo ubrzano,zujanje u ušima. Završila sam u hitnoj,oni su radili EKG,to je bilo u redu, uz stomaka: prisutna znatna količina tečnosti,ostalo na uz u redu,krvna slika u redu sem leukocita koji su bili 21. Primala sam infuziju azaran i orvažil tri dana i pustili su me kući,ali ja se i dalje ne osećam najbolje. Jako se brzo zamaram,veći deo dana ležim.Krenula bih na pretrage ali ne znam odakle da počnem. Molim vas za odgovor i hvala

    Odgovoreno: 30. 04. 2021.
    • Niste mi rekli šta je dominiralo u leukocitarnoj formuli (granulociti, limfociti ili monociti). S obzirom da je slobodna tečnost u abdomenu uvek ozbiljan klinički znak, da ste lečeni jakom dvojnom antibiotskom terapijom, potrebno je ponoviti opšti lekarski pregled, laboratoriju i ultrazvuk abdomena, i ukoliko je potrebno, hospitalizovati na odeljenje interne medicine radi detaljnije pretrage. Ukoliko ste u većem gradu koje ima infektivnu kliniku unutar kliničkog centra, koja nije u Kovid režimu, to bi bilo najbolje mesto gde bi mogla da se odradi dobra dijagnostika. 

Komentari na pitanje: #182266

    • Tijana Minić 30. 04. 2021.

      Na žalost ne znam šta je dominiralo u leukocitarnoj formuli. Ponovila sam uz stomaka,slobodne tečnosti više nema,a krvna slika je sada normalizovana. Dr internista mi je rekla da proverim stvaranje cista na jajnicima polovinom ciklusa,ili da je ipak slepo crevo možda bilo upaljeno. Šta vi mislite?Ja se plašim jer mi nije jasno šta mi se dešavala. Infektivna je u kovid sistemu,jedino mogu opet kod interniste.

Ostavite komentar