1. Pitanje broj: #177477

    Poštovanje , imam pitanje u vezi krvne slike .... Imam povišene eritrocite 3,7-5,9 , a ja imam 6,4 , a gvozdje na donjoj granici dozvoljeno 10,6-28,3 ja imam 11 .... Malo povišen holesterol , sve ostalo je u redu ... Da li sam anemičan , i da li smem dobrovoljno davati krv sa ovakvom krvnom slikom i da li je potrebno uzimati neku terapiju ?

    Odgovoreno: 28. 01. 2021.
    • Da bih Vam dao precizan odgovor, potrebnp mi je da znam vrednosti zapremine eritrocita MCV) kao i indekse MCH I MCHC, i najvažnije, vrednost hemoglobina. Na osnovu toga, mogu zaključiti da li se radi o nekom anemijskom sindromu, i kom tačno, od čega bi zavisio i izbor terapije, ili je samo u pitanju kompenzatorno povećanje broja eritrocita, zbog male zapremine pojedinačnog eritrocita (ako je MCV nizak). Takođe mi je važan podatak da li ste ubposlednja tri meseca boravili na nekomm visokom planinskom vrhu? Da li imate neke tegobe? 

Komentari na pitanje: #177477

    • Nisam boravio na planini ..a od tegoba imam lupanje srca i preskakanje .Posetio dva kardiologa , detaljne preglede EKG , ultra zvuk , sa srcem je sve u redu. Preskakanje se javlja , bilo je zabelezeno na holteru 48 sati . Pregled zeludca gastroskopijom jer su sumnjali na zeludačnu kilu , sve je u redu .Problem i dalje postoji .. Inače imam osećaj stalne nervoze u stomaku posle obroka .

      Evo kompletne analize ...hvala vam unapred

Ostavite komentar