1. Pitanje broj: #174879

    Pojavilo mi se žutilo i bio sam na infektivnom nisam infektivan samo što su bilirubini skočili desetostruko 300 jetra se uvećala i na CT je bila 185mm sada posle mesec dana primao sam infuzije vrednosti su spale osim videćete u krvnoj slici šta mi preporučuijete sada su mi ukup. bilirubini spali na 31 pijem lagosu držim dijetu i šetam sededimentacija 9 i crp 5.5

    Odgovoreno: 01. 12. 2020.
    • Niste mi dostavili ni jedan izveštaj pa ne znam šta se tačno dogodilo i koja je konačna dijagnoza. Postoji veliki broj uzroka za ovako veliki skok bilirubina, hemoliza, bolesti jetrei žučnih puteva, opstrukcije ispod nivoa jetre (žučna kesa, glavni žučni vod, zajednička ampula gde se izlivaju pankreasni izvodni kanal i glavni žučni kanal, ductus pancreaticus i ductus choledochus) tako da i bolesti glave pankreasa dolaze u obzir.

      S obzirom da mi niste detaljnije naveli šta je bio uzrok i kakvi su ostali nalazi, ono što vam mogu savetovati je da pijete tablete LIV52 po dve ujutru i dve uveče. 

Komentari na pitanje: #174879

    • Doktore, dijagnoza piše difuzno stenozna jetra, pankreas piše uredne monografije i veličine bez dilatacije kanala, žučna kesa uredne debljine bez kalkulozei čisti žučni putevi osim ima malo gušči sadržaj kažu mulj, bubrezi normalni, a jetra uvećana 163mm i slezina.

Ostavite komentar