1. Pitanje broj: #173537

    Imam 54god. Ne bolujem ni od jedne bolesti. Moje pitanje: u zadnjih 10-ak dana stalno spavam, tj, dok sam aktivna sve je ok, ali čim se smirim,mogla bih i najčešće, zaspim. Npr, dođem kući s posla oko 16h zaspim oko 17 i spavam do jutra oko5:30 kada jedva ustanem za posao. Zašto mi se toliko spava?

    Odgovoreno: 04. 10. 2020.
    • Ako ste iscrpljeni i ako ste imali ozbiljnijih povećanja obima posla, bilo da je to na radnom mestu ili kod kuće, to je sasvimmoguća reakcija i u tom slučaju dovoljno će biti da odete na odmor, na kome ćete zaista odmarati. U slučaju da nije u pitanju ono što sam pretpostavio, neophodan je jedan detaljan lekarski pregled "od glave do pete", dopunjen osnovnim laboratoriskim pregledom, koji će dati odgovore na dosta pitanja. Niste mi naveli opis posla koji radite. U slučaju da dosta teksta čitate, ili da dosta vremena provodite za računarom, a nemate dobro korigovanu dioptriju, ili zaštitu od plave svetlosti monitora, umor je neizostavan simptom. Ishrana siromašna svežim voćem i povrćem takođe je čest uzrok.

      Da ne bismo propustili neko ozbiljnije zdravstveno stanje, obavezno se javite lekaru koji će imati vremena da vas detaljno pregleda. 

Ostavite komentar