1. Pitanje broj: #172485

    Postovani, Htela bih da pitam, koliko se maksimalno dana moze piti Pancef? Tj da li, i koliko se moze produziti terapija Pancefom? Ako se zna da 10 dana traje jedna kutija. Hvala unapred!

    Odgovoreno: 27. 08. 2020.
    • Niste mi naveli zbog čega uzimate Pancef. Kod nekomplikovanih infekcija, najčešće doziranje je jedna tableta dnevno, 400 mg. Kod komplikovana infekcija, samo u slučaju dokazane osetljivosti infektivnog agensa uz antibiogram, terapija se može produžiti do 14 dana. Duže lečenje nije uobičajeno, i može se propisati samo u specifičnim situacijama. 

Komentari na pitanje: #172485

    • Posle mesec ipo dana prelezanog covid19 virusa, dobila sam opet temperaturu, kasalj, i onda su mi prepisali Pancef 10 dana, uz obrazlozenje da mi se malo stanje pogorsalo sto se tice donjih disajnih puteva, ali na plucima nema nista. (imam i astmu). Medjutim, par dana je bilo bolje pa se opet povratila temperatura, i samo sam htela da znam koliko dugo moze da se pije, a da ne izazove neke komolikacije od predugog uzimanja leka. U svakom slucaju, hvala vam na odgovoru.

Ostavite komentar