1. Pitanje broj: #171532

    Poštovani, Imam 23 godine, visoka 168cm i teška svega 52 kg, hranim se zdravo,unosim vitamine b i c redovno,jedem raznovrsnu hranu od ribe do piletine,povrća i voća nikada dosta, ali čini mi se koliko god jela i unosila hranu u sebe ja i dalje mršavim. Odradila sam kompletnu krvnu sliku, koja je odlična prema mom lekaru, nikada nisam držala dijetu, pomislila sam da je poremećaj štitne žlezde međutim,nikakvog simptoma sem mršavljenja nemam, niti je neko u mojoj porodici imao problem ovakvog tipa. Da li postoji neka vrsta bolesti ili sindroma na koji treba da obratim pažnju, šta mi preporučujete? Počinje mršavljenje da utiče na moje psihičko stanje. Hvala unapred.

    Odgovoreno: 22. 07. 2020.
    • Vaš BMI je 18,42 a od 18,5 se smatra normalnim. To je vrlo blaga pothranjenost. Ukoliko niste naglo izgubili veliki broj kilograma, nemate razloga za brigu. Ukoliko ste za nekoliko meseci izgubili preko 10 kilograma a niste držali dijetu, to je razlog da se detaljno pregledate.

      U suprotnom, problem je jednostavan. Pored redovnih obroka, koji moraju uz svu raznovrsnu ishranu imati najmanje 2000 kalorija dnevno, potrebno je uvesti dodatne obroke, gde ću vam dati nekoliko predloga.

      100 grama oljuštenog suncokreta ima oko 600 kalorija

      1 pakovanje nudli od 75 grama ima preko 300 kalorija.

      pljeskavica od 300 grama u lepinji, sa majonezom i ostalim prilozima po želji ima preko 1500 kalorija

      100 grama kikirikija ima oko 500 kalorija

      1 crna čokolada ima 500 kalorija

       

      **Sve navedeno ne sme biti zamena za dosadašnje redovne obroke, već DODATNI OBROCI, pored svih postojećih. Ovako se za mesec dana možete ugojiti 10-20 kg.

Ostavite komentar