1. Pitanje broj: #145166

    Poštovani, koristio sam oko 2 godine preparat minoxidil, kao sprej za kosu, sve dok nisam prilikom nekoliko zadnjih upotreba, pre 3 meseca, primetio čudan osećaj, otežano disanje i peckanje u nosu, grlu, plućima, i želucu. Pošto se isto ponovilo i sutradan posle primene, odlučio sam da prekinem. Čudan osećaj u nosu, grlu, plućima, želucu, ostaje. Vrlo brzo sam morao da koristim kapi za nos, neprestano do danas, grlo je nastavilo sa grebanjem, a na plućima otežan disajni šum, kako je konstatovano mnogo puta kod pulmologa. Sluznica nosa i grla atrofični, po mišljenju orl spec. Koji kako je rekao nikada nije video tako nešto. Sve je praćeno čestom blago povišenom temperaturom, povremenom groznicom i drhtavicom. U analizama sputuma, brisa grla i nosa nema bakterija, ni gljivica. Analiza krvi pokazuje stalni rast leukocita i stalni pad eritrocita, povišen crp, pad hemoglobina, haptoglobin 0, 7. Imunitet u naglom padu. Posle dva, i više, meseca, u takvom stanju, pod stalnom upalom, bez ikakve terapije, stanje mi je sve gore. Sluznica respiratornog sistema je u očajnom stanju, skoro isušena. Grebanje u grlu i bronhijama izraženo, otežano disanje sve izraženije. Počinje da boli i telo, naročito vene koje postaju naglo izražene duž celog tela, kao da se stvaraju nove, i problem sa krvotokom/cirkulacijom. Mučnina, povremeno nesvestice, opšta slabost. Molim vas, s obzirom da je stanje krajnje ozbiljno, šta mi savetujete? Gde i kome da se obratim, s obzirom da do sada ništa nije dalo rezultate.

    Odgovoreno: 18. 04. 2016.
    • Poštovani,
      Žao mi je što niko nije odgovorio na vaše pitanje.
      svaki preparat ili lek ispoljava svoje terapijske efekte i tada je njegova upotreba terapijski svrsihodna.
      nekada, nažalost ispolje se i štetni efekti koji nekada mogu biti veliki, da je obavezno potrebno zatražiti stručno medicinsku pomoć.
      u vašem slučaju preparat je izazvao verovatno jaču sistemsku alergijsku reakciju na više organa, možda čak i neke druge efekte koji su rezultirali patološkim odgovorom više organskih sistema.
      potreban je vaš prijem na odelenje za pulmologiju, gde će se uz pulmološka ispitivanja obaviti i druge potrebne
      dijagnostičk i terapijske procedure. Rešavanje vašeg slučaja potrebno je multidisciplinarno, ali najbolje u bolničkim uslovima.
      Pozdrav

Ostavite komentar