1. Stvaranje hematoma na mestu vađenja krvi

  Pitanje broj: #155868

  Poštovani,

  Pre dva dana sam vadila krv iz vene zbog provere, sad mi je oko mesta uboda plavo 3cm ka dole i 1cm gore, čak imam i braonkasto obojenje. Zanima me da li mogu da se dese neke komplikacije i je li to znak? Postoji li krema kojom bi trebalo da tretiram mesto?

  Odgovoreno: 02. 03. 2018.
  • Poštovana,

   Veoma česta je pojava hematoma na mestu uboda prilikom vađenja krvi. Da bi se to izbeglo, savetuje se stavljanjem hladnih obloga na mesto uboda. Ukoliko ste sa tim postupkom zakasnili i hematom se već pojavio, predlažu se tople obloge i masaža obolelog mesta jer zagrejavanjem se ubrzava resorpcija pa samim tim i uklanjanje modre boje. Promena boje koje navodite, ukazuje da je promena u zarastanju.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #155868

  • Prilikom vađenja krvi ostao mi je deo igle u veni jer su vadili insuilinskom iglom koja je ostala u veni. Da li neko može da mi objasni da li mogu imati posledice?

  • Imam jedno pitanje: vadio sam pre 2 dana krv iz vene. Posle vadjenje krvi me je prosla neka struja od lakta do sake, bas na tu venu gde sam vadio krv i vec par dana mi se to desava. Kad ispravim naglo tu ruku u vis ili nizvodno osecaj je kao da me prodje struja ili kao da od lakta do sake imam sajlu i neprijatan osecaj mi stvori. Imate li neki savet? Hvala puno

  • Poštovani vadio sam krv iz vene pre 5-6 dana i još mi je plavo okolo, oko 2 cm.O čemu se radi ? Hvala.

  • Poštovanje,

   Prilikom vađenja krvi iz vene, sestra je očigledno jače zabola iglu, te sam u šaci na sva četiri prsta prilikom uboda osetio trnce, i posle sedam dana od tada imam problem, čim podigme ruku počinju trnci u prstima i prednjem delu šake, isto to osetim i kad pokušam da ispravim ruku, da li mi je neki nerv, živac oštećen ?

  • Mnogo sam puta u životu vadila krv, pogotovo sad u trudnoći. S obzirom na to da sam posle nekih vađenja imala minimalne tragove posle uboda, dolazim do zaključka da je hematom greška tehničara koji važi krv!

  • POSTOVANI, ZBOG POTREBE SNIMANJA NA SKENERU, STAVILI SU MI INTERVENSKU IGLU U VENU. NAKON ZAVRSENOG SNIMANJA SKINULI SU IGLU IZ VENE.SUTRADAN VENA ISPOD UBODA IGLE JE POCELA DA SE NADIMA.JA SAM BLAGO MASIRAO VENU. VENA SE SMANJILA ALI SE POJAVIO BOL NA SAMOJ VENI.MOLIM ZA SAVET STA TREBAM PREDUZETI DA BI UBLAZIO BOL.

Ostavite komentar