1. Krvna pretraga

    Pitanje broj: #133810

    Meni očito ni virtualni dr. Hause ne bi mogao pomoći - izgubljeni slučaj. Interesira me koju krvnu pretragu da napravim jer očito lutam od doktora do doktora već 13 godina i svi me šopaju sa novim tabletama od kojih je meni ne "isto" stanje, nego sve gore i gore. Naime prije 13 godine su me uhvatile glavobolje i vrtoglavice, lijeka za ublažavanje tegoba očito nema - nekako se mučim sa voltarenima i torecanom. "Klatila" sam od specijaliste do specijaliste, svaki nešto uz put nađe, ali svaki "usko gledajući" kaže - glavobolje i vrt oglavice vam nisu zbog bolesti iz moje domene. 

    Obraćam vas se što mi je svaki dan slabo, pogotovo u jutro odmah kad se dignem, osjećam kao da sam na rubu nesvjestice i opću malaksalost, što se kaže "jedva stojim na nogama". Željezo mi je opet bilo nisko, sada je u granicama normale, ali mi mi se depoi nisu napunili (pa pijem dnevno 1 tabletu ferum-a za žvakanje - da li bi možda trebalo 2 na početku?). Ostali uobičajeni nalazi krvne slike su mi dobri (i šećer, masti, kolesterol.. Operirala sam štitnjaču jer sam imala benigne čvorove i idealne vrijednosti hormona, ali su mi rekli da odem na operaciju, što sam i učinila prije 7 godina - odstranjeno mi je 3/4 štitnjače. 

    Doktorica mi je povećala dozu Euthyroxa jer sam se žalila da mi nikako nije dobro, pa mi je TSH došao na 0,12, a PTH mi je malo povećan. Da li to može biti uzrok? Sad pijem i dalje Euthyrox svaki dan 100 mg, a samo nedjeljom 125. Endokrinolog kaže da dođem na kontrolu tek u 04/2015. Napominjem da mi je menstruacija - koje su bile obilne prestala u 07/2014, ali se od 11/2014. - tj. krvarenje opet pojavilo. Ginekolog mi je dao za sada hormonsku nadomjesnu terapiju. 

    Znam da se doktorima naježi kosa na glavi kad im spomenete da ste radi svojih simptoma pregledavali internet, ali ja više ne znam kome da se obratim, što kažu "Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba" - svi daju neku terapiju, a meni je svaki dan sve gore. Evo, danas sam "došla k sebi" tek oko 14:00 sati. Čitavo jutro sam se osjećala kao da ću ljosnuti na pod. Tlak mi se inače vrti od 125/66 pa do 139/80, a otkucaji znaju biti do 90, pila sam Aspirin 100 protect, Tertensif i Concor 1,25, a meni sve gore i gore, te ne primjećujem da otkad ne pijem te lijekove da mi se tlak povećava iznad tih vrijednosti. 

    Da vas više ne zamaram, s obzirom da sam napravila puno specijalističkih pretraga, interesira me koje krvne pretrage bih svakako trebala napraviti, inače sam vrlo "bledolika", ali doktori kad me vide mi čak kažu "pa vi ne izgledate loše". Čak sam samoinicijativno i u dogovoru sa neurologom otišla kod psihijatra, pila sam antidepresive s kombinacijom antiepileptika čak 8 mjeseci, bez ikakvog rezultata. Da li može biti nešto s jetrom, kad god sam radila krvne pretrage, vrijednosti su bile u redu (ne pušim, niti pijem) - ali na uzv su mi našli da imam na jetri hemangiom?

    Pa da završim, poštovani pozdravi!

    Odgovoreno: 22. 01. 2015.

Ostavite komentar