1. Pitanje broj: #120180

    Dobar dan, postovani! Moj problem se konstantno javlja od pre 4 meseca. Naime, bila sam veoma gojazna, imala sam 111kg i u februaru ove godine odlucila sam da pokusam smrsati uz pomoc dijete (u pitanju je un dijeta) . Drzala sam je 3 meseca i skinula sam 24kg. Ali u trecem mesecu poceo me je strasno boleti zeludac. Bilo mi je tesko izdrzavati na vocu do rucka, a kada bi rucala posle bi bolovi u potpunosti nestali. Mislila sam, ako uvedem neki svoj rezim (s kojim sam izgubila jos 10kg) da ce moj problem nestati, ali uzalud. Cim se ujutru probudim bolovi opet pocinju, pa sve do dorucka kada nestanu. Radila sam nalaze krvi i urina posle prva 3 meseca i bilo je sve u redu. Poslednjih mesec dana su mi se pojavili i jos neki simptomi: umor i uz to ubrzan rad srca, svaki dan kada se cesljam opada mi kosa, ponekad malo teze disem. Pre par nedelja merila sam puls koji mi je bio könstantno par dana 47-52, a pritisak u normali. Javljaju mi se cesto i vrtoglavice, a stresu sam izlozena svaki dan. Trenutno pijem ranitidin sumece tablete 75mg za zeludac. Unapred hvala na odgovorudobar dan, postovani! Moj problem se konstantno javlja od pre 4 meseca. Naime, bila sam veoma gojazna, imala sam 111kg i u februaru ove godine odlucila sam da pokusam smrsati uz pomoc dijete (u pitanju je un dijeta) . Drzala sam je 3 meseca i skinula sam 24kg. Ali u trecem mesecu poceo me je strasno boleti zeludac. Bilo mi je tesko izdrzavati na vocu do rucka, a kada bi rucala posle bi bolovi u potpunosti nestali. Mislila sam, ako uvedem neki svoj rezim (s kojim sam izgubila jos 10kg) da ce moj problem nestati, ali uzalud. Cim se ujutru probudim bolovi opet pocinju, pa sve do dorucka kada nestanu. Radila sam nalaze krvi i urina posle prva 3 meseca i bilo je sve u redu. Poslednjih mesec dana su mi se pojavili i jos neki simptomi: umor i uz to ubrzan rad srca, svaki dan kada se cesljam opada mi kosa, ponekad malo teze disem. Pre par nedelja merila sam puls koji mi je bio könstantno par dana 47-52, a pritisak u normali. Javljaju mi se cesto i vrtoglavice, a stresu sam izlozena svaki dan. Trenutno pijem ranitidin sumece tablete 75mg za zeludac. Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 11. 09. 2013.
    • Poštovana,
      Javite se izabranom lekaru na pregled, i u dogovoru sa njim/njom da vas uputi kod nadležnog interniste. Za to vreme, otiđite do zavoda za kožne i venerične bolesti u džordža vašingtona (samo sa knjižicom) ako ste iz beograda, odnosno kod dermatovenerologa, zbog kose. Najverovatnije, što se tiče želudca, je čir na dvanaestopalačnom crevu i/ili samom želudcu. Moj savet je esomeprazol ujutru, i ranitidin 300 mg uveče. Nije bitan oblik leka.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #120180

    • Poštovani, hvala na odgovoru! U međuvremenu sam bila kod svog izabranog lekara, objasnila simptome. Doktorica mi je stiskala stomak, nisam imala bolove pri stiskanju, a što se tiče srca, izmerila mi je puls i pritisak. Na kraju mi je dala objašnjenje da se radi o akutnom gastritisu (objasnila mi je šta je to i kako bih trebala da se hranim) . Za želudac mi je prepisala nolpaza 20mg 1 tableticu ujutru pola sata pre doručka (6 nedelja da uzimam) , a za srce mi je prepisala ksalol 0, 25mg 1-2 tabletice na dan (po potrebi) , a pošto sam svakodnevno izložena stresu, uzimam 1 tableticu svaki dan sa nolpazom. Mene sada zanima, da li je ovom oboljenju najviše doprinela dijeta koju sam držala (un dijeta (drzi se 90dana i svih 90dana doručak je voće, 1. Dan proteinski, 2. Dan skrobni, 3. Dan ugljeni hidrati, 4. Vitaminski.) zbog manjka proteina tj. Mlečnih proizvoda, a svakodnevne konzumacije svežeg voća i povrća ili od nekih drugih uzoraka kao što su stres i slicno?

Ostavite komentar