1. Pitanje broj: #118733

    Postovani, imam 32g, patim od anksioznosti vec par god, povremeno popijem bromazepam, ali se nekako nosim sa napadima panike, umem da ih kontrolisem. U poslednje vreme sam imala stresne situacije, i u to vreme kada sam neispavana tesko podnosim uspavljivanje, tada naidju ti napadi i sve se odigrava skoro u vecernjim satima. U poslednjih par dana, imam cudne osecaje, desilo mi se da kada sam bila neispavana i kada sam legla da spavam osetila sam odjednom nevoljne trzaje celog tela, kao da sam imala drhtavicu, bukvalno mi se misici trzali, uspanicila sam se jer tako do sada nisam osetila, kocila mi se vilica. . . Ali sam skretala misli i to je prestalo. Medjutim sinoc nisam bila neispavana i kada sam bas trebala da utonem u san, onako pospana, vilica mi je nekako trnula, neki cudan zvuk sam ispustala, i trnula mi je ruka. Bila sam svesna svo vreme, tj jeste da sam tonula u san, ali sam svo vreme razmisljala to je napad panike i pokusavala da mislim na nesto lepo, i kao da sam se borila sa tim nevoljnim simptomima. I tako sam zaspala. Plasim se da to nije neka vrsta epilepsije?! Sta vi mislite, molim za pomoc-da li je moguce da sam imala epi napad a da sam svesna svega?

    Odgovoreno: 28. 07. 2013.
    • Poštovana,
      Retke su epilepsije kod odraslih osoba kada su one i svesne, ukoliko nema oštećenja mozga. Takva vrsta epilepsije je karakterističnija za decu.
      moje mišljenje je da je kod vas u pitanju pogoršanje osnovne bolesti, anksioznosti, sa pridodatom komponentom depresije. Najbolje i najsvrsishodnije za vas jeste da se javite izabranom lekaru, kako biste mogli da dobijete interni uput za psihijatra u domu zdravlja, u čijem je domenu ambulantno lečenje anksiozne depresije.
      Pozdrav

Ostavite komentar