1. dr Bogdan Pinterović posledice hroničnog stresa

  Pitanje broj: #150221

  Dobar dan, od sredine oktobra su mi se pojavili problemi sa naduvenim i tvdim stomakom, zatvorom i gasivoma, koji su bili katastrofa. U jednom momentu sam bila toliko naduvena da mi je drugarica rekla kao da sam u 7 mesecu trudnoće. Ujutru imam ravan stomak, kasnije u toku dana se nadujem ali ne kao pre. Sada je već podnošljivo. Medjutim pojavilo mi se krčanje creva i kad nisam gladna. Imam redovne stolice ponekad jednom dnevno nekad 2-3 puta dnevno, ali bez pomoći šljiva i ostalih preparata. Imam jutarnje mučnine, muči me glavobolja, plavo oko očiju, izražene vene po rukama (mada mi kažu da je to normalno, jer sam plava, a jos sam i smršala), osećam umor i kad ustanem iz kreveta, otekle kapke, neku težinu u želucu. Mogu sve da jedem, pijem dosta kafe. Radila sam nalaz krvi imam povišeno gvoždje 32 i holesterol 5. 60, inače sam pod stresom od oktobra maltene svaki dan. Šta to može da bude?

  Odgovoreno: 11. 01. 2017.
  • Poštovana,
   Vaše tegobe mogu biti posledica stresa kojim ste izloženi svakodnevno kako kažete, ali bih preporučio da se odradi kompletna krvna slika sa laboratorijom i eventualno fob test (skrining test na skriveno krvarenja u stolici) pa da se daje konačan odgovor ili dalja dijagnostika.
   a pošto ste naveli problem sa nadimanjem uzmite espumisan kapsule, po 2 kapsule 3 puta dnevno, a za mučninu možete probati sa controlocom od 40mg po jednu tabletu ujutru pre doručka.

   Pozdrav

Ostavite komentar