1. Pitanje broj: #205314

    Zanima me onkoloski pregled desne dojke,nalaz krvne slike mi je loš, WBC -19,2, LY#8.40,MID#1,80,GR#9.0,LY#43.50. Pijem Bupenofrin terapiju(bila sam narkoman do pre 12 godina) Familija sa očeve strane su svi imali kancer ,osim mog oca.Doktor opšte prakse u domu zdravlja je napipao dve kuglice koje povremeno bole na dodir.Trenutno pijem Panklav 2 X i cekam slobodan termin na onkologiji u Kragujevcu.Veoma sam zabrinuta i ne znam da li ima razloga za paniku,pošto svi oko mene govore da to :"Nije nista i da će proci".'79.-to sam godište.Hvala.

    Odgovoreno: 03. 12. 2022.
    • Kugkice u dojci koje je napipao lekar opšte prakse i koje su povremeno bolne predstavljaju najverovatnije ciste u dojci u sklopu fibrocističnih promena u dojci. Ciste su potpuno benigne promene u dojkama koje nastaju proširenjem kanalića dojke i u sebi sadrže tečnost. Potrebno je uraditi UZ dojki i u slučaju da su veće od 2 cm u prečniku dolazi u obzir punkcija.Nema potrebe da pijete antibiotike jer bol u kuglicama je zbog uticaja hormona na dojke a ne infekcija.

Komentari na pitanje: #205314

    • Neizmerno ste me obradovali.Hvala Vam beskrajno na odgovoru.Uradicu pregled. Da li bi trebalo da ponovo uradim rezultate krvne slike pošto je zaista loša sa prevelikom sedimentacijom? Još jednom HVALA.

Ostavite komentar