1. Pitanje broj: #165899

    Postovani, unazad 2 godine sam imala jako stresan period po pitanju zdravstvenih problema. Ali se sve rijesavalo. Naime moj problem ovog tipa se prvi put desio unazad 4 mjeseca. Izvadila sam zub zbog ranijeg problema (alopecije), zagledala ranu i mislila sam da se inficiralo, obuzeo me je velik strah gdje sam u tom trenutku dobila nesvjesticu, sve mi se mantalo, noge i ruke su mi bile teske, kao da ih je neko zabetonirao za zemlju, ravnoteza nula bodova, imala sam osjecaj da cu upasti, zatim mucnina, ubrzan rad srca, drhtanje ruku i konstantan strah u stomaku. Ujutru kad ustanem on je odmah prisutan tu. To je se desavalo uzastopno 7 dana poslije tog prvog puta, te sam otisla doktoru opste prakse i uputila me je da uradim lab. nalaze, ORL pregled i zajedno sa tim kod neurologa. Svi nalazi su bili uredu i kad sam obavila pregled sa doktorom neurologom, dobila sam sledecu dijagnozu: U neuroloskom statusu staticki tremor, dermografizam. Dg.Disordo somatoformis F45. Dobila sam na koristenje Bedoxin tabl 2x1. Ispila sam to medjutim nekog poboljsanja nije bilo. Nakon dva mjeseca to je postajalo sve redje. Budem dobro 5-7 dana i onda kad mi odjednom strah u stomaku postane inteziivniji i jaci pocinju nesvjestica, glavobolja,mucnina,treperenje tijela, hladni trnci mi na glavi prolaze, drhtanje ruku. Kad imam to desavanje, pojave mi se trnci na jednom mjestu izmedju plecke i kicme. Kao da mravi hodaju. Nekad zna da traje vrlo malo to, a nekad po nekoliko sati. I zavisno nekad traje manje 3-4 dana a nekada traje 7-10dana.

    U planu mi je da odem ponovo doktoru neurologu, prije toga mozete li mi malo jasnije pojasniti ovo moje stanje. Jer sam iz dana u dan sve vise zabrinuta. Hvala unaprije, S postovanjem.

    Odgovoreno: 14. 01. 2020.
    • Poštovana, koliko sam mogao da zaključim iz vašeg teksta, vama je potreban psiholog ili psihijatar, kao i neki anksiolitik u terapiji. Jer se opisuju somatiformne promene, sa čim sam apsolutno saglasan. Ja bih još uradio kompletne Lab nalaze, bakar i ceruloplazmin u serumu, bakar u 24 časovnom urinu, tireoidni status, nivo vitamina B12 u serumu, MR Endokranijuma, pregled oftalmologa na Kayser Fleisherov prsten. Srdačan pozdrav

Komentari na pitanje: #165899

    • Hvala lijepo, na brzom i detaljnom odgovoru. S postovanjem

Ostavite komentar