1. Pitanje broj: #165285

    Postovani,

    . Od malena imam problema sa pamcenje, naravno kad ste dete to se i ne primeti toliko,ali kad odrastete imate vise i obaveza, drugim recima pocinjete da zivite realan zivot, i zato je veoma bitno da vam mozak rad kako treba.

    Hteo bi malo da vam obrazlozim problem. U razgovoru sa nekim to jest npr na poslu kad mi neko nesto kaze da uradim, ja to ili pola zamaptim, ili mi samo nestane iz uma sta mi je taj rekao.(to su sve kratke recenice ali opet zaboravim), a da ne pricam kad mi neko objasnjava neto duze vreme. Slabo pamtim datume npr rojendana i npr kad radim neku radnju tek na kraju se setim da sam propustio neki korak Takodje vozac sam, imam problema u orijentaciji i cak na poznatim mestima promasim npr. skretanje(cak i ako svaki dan idem tu), naravno nekad se i se i setim. Ali ako ne prodjem kroz to mesto nekoliko dana, moguce je da opet pogresim skretanje itd. Naravno moram da naglasim da nisam nikad imao problema da se vratim kuci , .

    Da li postoji neki lek ili terapia, posto sam citao na internetu za ove simptome da to moze biti nedostatak vitamina b12 koji je kljucan za normalan rad mozga.

    Imam 28 godina, nisam vise dete i dobar rad mozga mi je preko potreban.

    Hvala.

    Odgovoreno: 10. 12. 2019.
    • Poštovani, shvatite ozbiljno vaš problem. Vama treba razgovor sa neurolog, kao i neurološka pregled. Treba razmišljati prvenstveno o neuroimidžing, MR Endokranijuma, ev EEG standardni, a što se tiče vitamina B12, možete odrediti nivo vitamina B12 u serumu. Što se terapije tiče, ne može preko interneta. Srdačan pozdrav

Ostavite komentar