1. Pitanje broj: #544

  U poslednjih nedelju dana imam bolove, tačnije trnjenje glave (temena,lica...). Takodje, u proteklih 5-6 godina imam problema sa trnjenjem leve ruke i bolova u grudnom košu. Radio sam razne analize (ekg, dopler,...)i nije pronađen uzrok mojim problemima. To me je malo ohrabrilo jer je sa srcem bilo sve u redu (bar po rezultatima analiza koje sam radio) ali time nisu prestali moji problemi - samo sam se malo bolje osećao psihički. Sad trenutno me brine ovo trnjenje glave,nisam čak bio siguran da pitanje treba da postavim Vama (neurologu), pa se nadam da ćete mi Vi dati neko objašnjenje ili bar uputiti kome da se obratim za pomoć (inače, imam 32 godine). Unapred hvala

  Odgovoreno: 17. 04. 2007.


  • Postovani Igore, treba mi malo vise detalja oko samog trnjenja glave-tacna lokalizacija tog dozivljaja. Ukoliko se radi o istoj, to jest levoj, strani, najverovatniji uzrok svih problema je pritisak na veliki broj nerava u vratnom delu kicme(razumljivo sa leve strane). Ima li bolova u levoj polovini vrata, ako ne bolova onda osecaja stezanja, prikocenosti i sl. Opisite mi sve simptome malo podrobnije.

Komentari na pitanje: #544

  • ivana bracanovic 24. 06. 2014.

   Ja imam trnjenje glave prednjeg dela temena, koji se spusta na oci i usi, nema bola samo pritisak kao da mi neko konstantno sedi na glavi, a vratni deo me toliko boli da prosto nemogu da dryim glavu na ramenima, pila sam ketonal protiv bolova, dobijala venski injekcije, svaste sam probala ali trnjrnje je i dalje tu, sa vremenom je pocela mucnina i dezorjentisanost, i vrtoglavica. Doktori neynaju vise sta da mi daju ya bolove. Danas idem na ct glave pa cemo videti sta je.

  • Obraćam vam se u nadi da mi možete izaći u susret! Unazad 4-5 godina osjećanje stezanje u glavi poput obruča, težinu glave, kao da imam neki grč, koji ne mogu da opuštim. Takođe, imam i probleme i sa ravnotežom, kada hodam, osjećam kao da ću da propadnem, tačnije, osjećaj zanošenja. Kada sam osjetila prve simptome, obratila sam se ljekaru opšte prakse, koji mi je dao da uradim nalaz krvi, koji je bio dobar. Nakon toga, snimala sam glavu na skener i magnetnu rezonancu. Takođe, snimala sam kičmu, vrat, srce, ma svaki organ, niđe ništa nije pronađeno. Neurolog mi je propisao xanax 0, 25 i saroxat o, 20. Jedno vrijeme mi je bilo bolje, ali je opet počelo. Ne znam kod kog specijaliste da idem više. Pomozite mi! Ina; e imam 23 godine.

Ostavite komentar