1. Pitanje broj: #17988

    Poštovani,
    molim Vas za savet. Imam glavobolje oko 20 god, otprilike na svakih 7 dana po 2, 3 dana ponekada praćena mučninom. Glavobolje su obično u predelu jedne od slepoočnica. Ležala sam u bolnici 5 dana zbog toga gde su mi radjene razne analize i utvrdjeno mi je da nije u pitanju migrena, nisu saznali konkretno šta je uzrok. U tri navrata je radjen EEG glave, sve je uredno. Poslednjih par meseci pijem Flunisan i pomaže mi, glavobolje su redje (koristim i tablete za spavanje, ako to nešto znači za dalju analizu). Zadnjih godina mi je primetan gubitak koncetracije kao i jedan oblik depresije, imam i stresan život ne znam da li je sve to povezano... Skoro mi se desilo da sam privremeno izgubila vid na jednom oku pri čemu sam osetila nesvesticu. Za gore nevedene simptome mi je rečeno da su posledice mogućeg mozdanog udara, na šta sam ja zatražila uput za magnetnu rezonancu koji je odbijen, jer je doktor napisao na latinskom da sam sama zatražila uput i da mi ga stoga komisija ne odobri, strašno. Kasnije se pravdao da ga daju samo slučajevima sa teškim posledicama. Toliko o tome da se treba javiti lekaru na vreme.
    Šta je Vaše mišljenje, da li je moždani udar u pitanju? Da li je moguće, sem magnetnom rezonancom, da se to utvrdi na neki drugi način?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 23. 12. 2008.
    • Poštovana,
      po Vašem opisu najviše odgovara migrenoznim glavoboljama. Medjutim, u stanjima depresije su isto moguće glavobolje. Ja Vam preporučujem da uradite magnetnu rezonancu (može i CT mozga ali ne vidi sve promene). Nije slog po opisu drugih simptoma jer je prolazan gubitak vida ali bez daljeg da treba nastaviti ispitivanja. Javite se sa nalazom. S tim što treba da uradite i rentgen vratne kičme, dopler krvnih sudova vrata i laboratoriju sa krvnom slikom. Do tada preporučujem terapiju tbl.Tanakan 3x1, tbl.Mg 150 2x1, tbl.Cardiopirin 100 1x1 uz postojeću terapiju.
      Pozdrav

Ostavite komentar