1. Pitanje broj: #17832

    Poštovani doktore,
    moja dijagnoza bolesti je Sy vertiginosum, ishemijska bolest mozga. Uradjenim CT glave zaključak je da nalaz odgovara lakunarnim ishemičkim lezijama leve frontalne regije. Od terapije koristim Cavinton, Kardiopirin i povremeno Ksalol. Od terapije koja traje skoro 6 meseci stanje mi se ne popravlja. Situacija je promenljiva, po nekoliko dana mi je dobro, a zatim loše i tako stalno. Simptomi su osećaj nelagodnosti, teška glava, blaga vrtoglavica i blaga mučnina.
    Molim Vas za savet šta dalje da preduzmem.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Poštovani,
      koliko godina imate? Kakvog ste zdravlja bili do sada? Da li ste bolovali od povišenog krvnog pritiska, povišenog šećera, masnoća u krvi ili poremećaja zgrušavanja krvi. Moja preporuka je da uradite MR mozga, dopler krvnih sudova vrata i laboratoriju sa krvnom slikom. Javite se sa odgovorima i nalazima da bih Vam dao što precizniji odgovor.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #17832

    • Zdravo. . . Jedno pitanje koje imam je sta je to dg. Syn. Vertigonosum i kako se to lijeci, imam 35 god, nemam nikakvih drugih problema sa zdravljem i na nalazu mi pise ovako; prikaz cirkulacije vb sliva ukazuje na povisene sbsk u lijevoj art. Vertebralis i art. Basilaris. . . . Pijem stugeron forte pola ujutru i pola navece dali se ovo lijeci i koliko vremena treba. . . . Unaprijed hvala

Ostavite komentar