1. Pitanje broj: #15389

    Kako se leči hemipareza i da li je ista uopšte izlečiva?

    Odgovoreno: 19. 11. 2008.
    • Poštovana,
      Hemipareza je slabost ruke i noge sa jedne strane tela. Može nastati usled ishemijskog šloga (tromb), usled krvarenja u mozgu, usled tumora i ređe usled zapaljenja u mozgu. Shodno tome je i lečenje u zavisnosti od uzroka. Potrebno je da mi pošaljete više podataka od samo hemipareza da bih vam detaljnije rekao.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #15389

    • Cetin Snezana 03. 05. 2021.

      Interesuje me da li se levo strana pareza leči i koliko je vremena potrebno da pacijent može hodati sam inače operisan mi je tumor na desnoj strani mozga i od tad imam tu levo stranu parezu nemogu pomerati levu ruku i nogu

    • Imam hemiparezu usled pokusaja ubistva vec 6 god sta je najbolji lijek za hemiparezu?

    • Pozdrav, imam hemipareza kao posljedicu pokusaja ubistva, vec sam usao u 6 god od toga. Kakve su moje da se da se vratim u normalu, nekad sam imao i hemuolegiju na početku, hvala unaprijed?

    • Pozdrav, jos prije 5 god sam preziveo pokušaj ubistva. Posljedice toga su hemipareza lijeve strane mog tijela. Bio bih vam zahvalan za pokušaj mog lecenja. 

    • Moje dete od dve godine ima urodjenu hemiparezu, slabost leve strane. Pre pola godine poceli smo rad po abr terapiji. Preporucujem svima, samo to je efikasno. 

    • Poštovani, imam 23 godine i operisala sam tumor prošle godine, posledica operacie hemiparesis spasica leve strane, sa fizikalnom sam počela sedam dana po operaciji i brzo sam napredovala, trenutno sam u nekoj fazi mirovanja, te osećam da tonem udepresijuako neko ima neki savet rado bi ga poslušala, jer sve o čemu razmišljm jeste da je sve beznadežno i neizlečivo, kako vi ljudi izlazite na kraj sa timez?

    • Da dodam samo da to nije bolest - to nam je nazalost, stanje koje nastaje povredom odredjenih nervnih centara ili prekidom neuromuskularnih veza i ono je trajno - buduci da se nervne celije, ili neuralne veze ne obnavljaju. Ali moguce ga je odgovarajucom farmako a pre svega fizikalnom terapijom delimicno ublaziti. Veoma ste mladi. . . Budite uporni i posetite neurologa. Jos jednom srecno!

    • Postovani, imam 43 godine - ovo stanje mi je urodjeno, verovatno znate da uzrok ili nije poznat ili je splet raznih. Novinar - urednik sam u jednoj nasoj tv kuci. Dijagnoza mi je hemiparesis spasica dextra- dakle, oduzeta mi je i ruka i noga. Majka sam blizanaca i uprkos sresnom posu kojim se bavim funkcionisem sasvim normalno. Buduci da je vase stanje steceno, preporucila bih da odaberete dobrog neurologa koji ce konstantno pratiti vase sranje. Neophodna je rehabilitacija - da misici ugrozene strane ne bi atrofirali. Lekova na trzistu ima raznih, u to se ne bih upustala niti rekla koje pijem jer nisam kvalifikovana ali najbolje ce biti da to vidite sa neurologom ili lekarskim timom koji ce vas voditi. Podvlacim, - najjvaznija je fizikalna terapija i sto intenzivnije - u granicama vasih mogucnosti - bavljenje aktivnostima koje blagotvorno deluju na neuro- muskularni sistem. Budite uporni. To je mene spasilo i zato nisam u kolicima. Pozdrav i srecno

    • Sanja Despotovic 06. 11. 2010.

      Postovan, prilikom porodaja moje majke, (rodjena sam u 7. Mesecu trudnoce) doslo je do izliva krvi na mozak, i dobila sam hemiparezu leve strane. Imam 28 godina, i pitam se da li je pronadjen ikakav lek za tu bolest?!

    • Stanje sad. Svestan, hemipareza srednjeg stepena. Predlozen rhc.

    • Povredio sam glavu pre 4 god (pad sa motora). Nastupila je desnostrana hemipareza, jel ima nešto novo na tom polju? Neki lek? Ili terapija (imam problem sa sakom i skočnim zglobom). Imam 20 god.

Ostavite komentar