1. Pitanje broj: #14137

    Moj otac je 1940g od pre 10meseci smo ustanovili da ima aclhaimerovu bolest (vaskularna demencija F-01;F-02,3 demencija u parkinsonovoj bolesti). Od pre 10godine nosi pejsmejker i pije lekove za srce i sintrom 4. Počeo je sa lekovima što se tiče demencije sa exelonom da bi sa promenom lekara prešao na oikamid i pekamerc, a sada pije aricept od 1 mg 1 dnevno i requip od5 mg 3 puta dnevno. Medjutim sve gore je i gore, počinje da gubi osećaj za mokrenje i stolicu, takoreći uopšte ne može na nogama,prestao je da govori, a od skora ne može ni sam da jede. Par dana nije imao terapiju i bez lekova je bio puno svesniji i bolje hodao i više pričao.
    Interesuje me da li bi bilo pametno da prekine sa terapijom na neko vreme, jer ga lekovi totalno obore ili da mi preporučite neki bolji lek, jer ovi lekovi koje je do sada uzimao nisu mu usporili, čini mi se ni malo razvoj demencije ...
    unapred hvala....

    Odgovoreno: 03. 11. 2008.
    • Poštovana,
      ne mogu sa ove distance, bez neurološkog pregleda, da Vam kažem šta i kako. Zvučalo bi neozbiljno. Lično mislim da je Exelon bolji od Oikamida ako ima mesta poredjenju i PK Merz od Requipa, ali sve je to individualno od osobe do osobe. Nekome, pak ovi drugi bolje koriste. Preporučujem što češći pregled od strane neurologa koji se bavi ovom problematikom, tj. poremećajima pokreta. Bez lekova bi situacija bila još gora.
      Pozdrav

Ostavite komentar