1. Pitanje broj: #14062

    Imam 29 god.i boleduvam od MS 3 god. Dosega primav urbazon inekcii i pronizon. Terapijat e prekratena i e prodolzeno so rebif 22mmg. Rebifot go primam 4 meseci, no nekoe znacitelno podobruvanje nema no povtorno gi oskam istite simptomi bolki vo zglobovite neuramnotezenost i depresija.. so site ispituvanja e dokazano deka bolesta postoi vo siroki razmeri.
    Ve molam da mi kazete i sovetuvate kako ponatamu da ja kontroliram bolesta so koja terapija da prodolzam i da li postojat posebni Instituti za da mozam da se obratam.
    Vi blagodaram za vasata sorabotka.
    Pozdrav od Kate

    Odgovoreno: 03. 11. 2008.
    • Postovana, postoje i druge terapijske mogucnosti, sto zavisi od vaseg oblika bolesti (Betaferon, na pr.) a to najbolje zna lekar koji vas pregleda i vidi vase nalaze. Ne znam sto se tice Makedonije, ali u Srbiji pri Klinickim centrima (Beograd, Nis, Novi Sad, Kragujevac) imate posebna odeljenja koja se bave demijelinizacionim oboljenjima (tu spada i MS). Pozdrav

Komentari na pitanje: #14062

    • milan milentijevic 01. 11. 2009.

      Moje dete boluje od ms, primarno progresivnog stepena. Cuo sam da u Srbiji u trepci postoji centar za ms bolesti. Kakav je vas savet i da li ima pomoci?

Ostavite komentar