1. Pitanje broj: #32494

    Poštovani,
    pre oko 6 meseci sam osetio jake bolove u krstima. Zbog prirode posla (konobar) mislio sam da neće dugo držati, međutim, to se pogoršalo toliko da je došla i skolioza (na levu stranu) i jaki bolovi. Snimak urađen mr i ustanovljena je diskus hernija l5-s1 i to obavezna operacija. Primljen u Zemunskoj bolnici pre 2 meseca i odmah operisan. Odmah po buđenju iz anestezije, lekar me je obavestio kako sam imao "puno sreće" i da to uopšte nije bila diskus hernija, vec, "žuta tetiva" je ušla u spinalni kanal i obmotala se oko nerva. Nerv je oslobođen, stim što mi je on naglasio da je bio jako crven nerv. Prošlo je oko 50 dana od operacije. Ja i dalje imam bolove u desnoj nozi, tačnije, zadnja loža koja ide sve do prstiju. Skolioza i dalje izražena, desna ruka blago otečena. Pijem tetrazepam 50mg, 2 x na dan + diklofen duo protiv bolova. Pre operacije sam mogao da šetam normalno, doduše sa bolom koji nije kao sad, a sad nema šanse da izdržim 100 metara hoda. Urađena kontrola pre 3 dana i moj doktor mi je rekao da je to sve malo čudno (nisam znao šta da mu kažem na tu "dijagnozu") i da sačekam banjsku terapiju pa da vidimo šta će biti.  Inače, dok sedim i ležim nemam nikavih bolova, a šetnja i pogotovo stajanje, je veoma bolno. Takođe, lepo spavam, nemam nikavih problema kad se budim, ali, čim stanem na noge, bol je jak. Tražio sam na netu nešta o toj "žutoj tetivi", međutim, nema ništa. Radim redovno vežbe, Lazarević je na desnoj nozi i dalje oko 40 stepeni, kao i pre operacije. Zanima me, da li je moguće da i posle 50 dana postoperativnog mirovanja i samo vežbe koji mi je pokazao terapeut, nema niakvog boljitka? Čak se može reći i da je gore. Ranije sam mogao bez problema 2-3 km pešačiti.
    Hvala na odgovoru. Pozdrav!

    Odgovoreno: 26. 06. 2009.
    • Poštovani,
      vas su operisali pošto je mr snimak kičme prikazovao da vaš koren živca trpi pritisak od napred od strane diska tokom operacije se ispostavilo da je dominirao pritisak od nazad od strane žutog ligamenta ligamentum flavum. Operativno je uklonjen taj pritisak. Da biste zamislili kako to izgleda možete pogledati na strani ovoga sajta gde sa o tome pisao  diskus-hernija nisam vas pregledao ali mislim da bih razmislio o kontrolnom mr snimku kičme.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #32494

    • Doktore, zaista sam se nada da ću dobit koliko-toliko neki odgovor od vas. Međutim, vaš odgovor je bio tipičan "politički" gde ja vas pitam jedno, a vi meni odgovarate drugo.. A i ovako vam je ovde svaki drugi odgovor  "..potreban snimak MR.." potrudio sam se da vam sve lepo objasnim..

Ostavite komentar