1. Pitanje broj: #57765

    Povreda ahilove tetive desno 94god (operativno lecen) , povreda palca leve noge 2008. Od tada imam problem sa hodom i sa nogama, drugostepena learska komisija mi je tada dala da mi firma promeni radno mesto i da sam nesposoban za rad na visini i na terenu (elektromonter sam po struci i radim u distribuciji od 1993god) , ali od promene radnog mesta nista. Zbog prirode posla stalni terenski posao itd prilikom podizanja tereta pocela su i ledja da me bole. Od 4. 2. 2010 sam na bolovanju prvo sam uradio rendgen gde su ni ustanovili spondylosis lumbalis incip. Tada sam dobio 3 inekcije movalis i dve diprofos, posle toga i dalje sa bolom na fizikalnu terapiju. 5. 3. 2010mr diskus hernija l4-l5 dorsomedialis - radiculopathia l5-s1 znacajno skracenje zadnje loze i obe natkolenice. Nalaz neurologa i preporuka za banjsko lecenje ili poseta neuro hirurgu: emng (19. 2. 2010) -umerene do umereno jake hronicne neurogene lezije korena l5 obostrano (n. Peroneus lat dex=48, 7m/s n. Peroneus lat sin mbp=49, 3 m/s. Takodje postoji i umereno jaka hronicna neurogena lezija korena s1 obostrano n. Tibialis lat dex mbp= 43, 3m/s i n tibialis lat sin mbp= 43, 5m/s. Sa ovom dijagnozom sam otisao na klinicki centar25. 3. 2010 i neurohirurg je dao sledece {sa obzirom na neuroloski nalaz kontrolise sfinketere i za sada nije za hirursko lecenje, stim da pauziram sa fizikalnom. , pa opet kod njega na kontrolu za 3 nedelje za to vreme bolovanje. Dijagnoza za diskus herniju i radiculopathiu je sa banjice, doktor nije jos za operaciju i posle kontrole 26. 3. 2010 poslao me je opet na fizikalnu terapiju 6 nedelja i isto (bolovanje za to vreme) i posle opet kod njega na kontrolu. Sve te nalaze sam predao lekarskoj komisiji. Medjutim opet lekarska komisija donosi idealno resenje vracanje na posao od 1. 4. 2010 (dakle nema fizikalna terapija nema banjsko lecenje) stim da ne podizem teret veci od 10kg (inace na bolovanju sam od4. 2. 2010. A ja jedva da mogu da prodjem pesaka 300m bol u ledjima je konstantan. Hod na petama nekako i mogu ali na prstima jedva niz stepenice isto muke noge mi trnu (uglavnom prvo stopala pa sve do iznad kolena) . Imam i dalje uzasne bolove koji uglavnom krecu od popodneva pa sve do 1-2 posle ponoci. Od terapije movalis midocalm i tetrazepam. Jednostavno ne mogu da verujem da se tako ponasaju ili nisu ni procitali moje nalaze! S postovanjem molim za savet sta dalje da radim!

    Odgovoreno: 31. 03. 2010.

Ostavite komentar