1. Pitanje broj: #39974

  Pstovani doktore zamolila bih vas za jedno pitanje. . . Ustanovljeno mi je mr. Mozga da imam dva venska angioma u desnoj cerebelarnoj hemisferi. Moj najveci problem je smetnje kod vida i jake glavobolje, trnjenje glave. Venski angiomi su velicine jedan angiom je velicine 2. 5cm, drugi je nesto manji. Molim vas za vase misljenje daljnjeg lecenja. Da li je potreban operativni zahvat? Unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 25. 09. 2009.
  • Poštovani,
   Potreban je pregled neurologa (neurohirurga) da bi se ustanovilo da li vase tegobe imaju veze sa promenama koje su nadjene na mru. Ako nemaju, promene treba pratiti. Inace venski angiomi su urdjene malformacije, ali istina mogu se uvecavati, i pocetei naknadano da izazivajutegobe. Postoji mogucnost da su smetnje sa vidom i drugaracijeg porekla, sto zavisi od lokacije angioma, i tipa smtenje vida. Inace najcesce tegobe vezane za angiome su epi napadi i krvarenja, (sto vi nemate) , a to su i apsolutne indikacije za operativno lecenje.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #39974

  • Pre sest meseci angiom mi je prokrvario i dobila sam epi napad. Nisam operisana jer je duboko u mozgu. Predlozili su mi gama noz koji jos nisam uradila. Jos se treba sacekati. Da li je vreme za gama knajf treba li uraditi neki snimak a inace pijem svo vreme tregritol400

Ostavite komentar